Postarea de pe LinkedIn a fost însoțită de o fotografie cu Vladimir Putin și cuvintele „Îl vreau mort sau viu. Vladimir Putin a comis crime în masă”, a scris acesta.

„Promit să plătesc 1milion de dolari ofițerilor care, făcându-și datoria, îl arestează pe Vladimir Putin pentru crime de război, în conformitate cu legile ruse și internaționale”, a scris Konanykhin, pe LinkedIn.

„Putin nu este președintele Rusiei, deoarece a ajuns la putere după ce a încălcat Constituția prin eliminarea alegerilor libere și uciderea oponenților săi.

În calitate de etnic rus și cetățean rus, este datoria mea morală să facilitez denazificarea Rusiei. Voi continua să ofer asistență Ucrainei în eforturile sale eroice de a rezista asaltului lui Putin”, a adăugat omul de afaceri.

Cine este Alex Konanykhin

Potrivit unui articol din 1996 din Washington Post, Alex Konanykhin a studiat la Institutul de Fizică și Tehnologie din Moscova. A renunțat la studii și a intrat în afaceri bancare și imobiliare.

În 1992, companiile sale valorau aproximativ 300 de milioane de dolari.

În 1996, Konanykhin și soția sa au fost reținuți în Statele Unite de agenții federali de imigrare sub acuzația de încălcare a condițiilor vizelor americane. Cazul a apărut după ce autoritățile ruse au susținut că el a deturnat 8 milioane de dolari de la Banca Rusă de Schimb din Moscova.

În timpul procesului, Konanykhin a mărturisit că unii dintre asistenții săi de la Banca Rusă de Schimb l-au amenințat, ceea ce l-a determinat să se mute în Ungaria.

În Ungaria, a fost amenințat din nou cu violența și a fugit în Cehia și apoi la New York.

Autoritățile ruse au susținut că versiunea sa este falsă și că el a căutat doar să-și calomnieze foștii angajați.

În 2011, a fondat TransparentBusiness și face parte și din Unicorn Hunters, scrie Spotmedia.

Vezi și În ce condiții va renunța Vladimir Putin la război. Ce i-a transmis lui Emmanuel Macron?

Citește și:

Bianca Drăgușanu și Gabi Bădălău s-au împăcat! Ce mesaj i-a transmis afaceristul, în văzul lumii

Cum i-a spus Zarug mamei sale despre orientarea sa sexuală și cum a recționat aceasta