Se fac două săptămâni de când în Ucraina se dau lupte grele. Deși au fost cel puțin trei tentative de asasinare a liderului de la Kiev, Zelenski nu a fugit în Polonia așa cum s-a scris. El și-a dezvăluit chiar și locația unde se află.

Pe 24 februarie sirenele au început să se audă în Ucraina, imediat după ce au început atacurile rușilor. În timp ce mame cu copii au fugit din calea războiului, bărbații au pus mâna pe arme și au ieșit pe străzi să-și apere țara, apărându-se în fața rușilor. Mai mult decât atât, președintele Ucrainei a avut un mesaj direct pentru ruși, care au oferit informații potrivit căruia acesta ar fi fugit în Polonia.

Acesta a dezvăluit locul în care se află și a vrut să le transmită tuturor că nu se ascunde și nu îi e frică de nimeni și nimic.

„Este a 12-a seară a luptei noastre, a apărării noastre. Suntem toţi pe teren, muncim cu toţii. Toată lumea este unde ar trebui să fie. Eu sunt în Kiev, pe strada Pankova. Nu mă ascund și nu îmi e frică de nimeni! Echipa mea este cu mine. Apărarea teritorială este pe teren, militarii sunt pe poziţii. Eroii noştri: medici, salvatori, transportatori, diplomaţi, jurnalişti. Toată lumea este în război. Contribuim cu toţii la victorie, care va fi obţinută în mod categoric. A treia rundă a negocierilor în Belarus a avut loc astăzi. Aș vrea să spun că a fost a treia rundă şi ultima, dar suntem realiști. Vom continua negocierile, vom insista cu negocierile până când vom găsi o modalitate de a le spune cetățenilor noștri care este modul de a ajunge la pace”, a spus Volodimir Zelenski din clădirea în care se află biroul președinției ucrainene.