În urmă cu câteva zile, fostul mare fotbalist român Ladislau Boloni  a declarat că nu-și explică motivul pentru care în România sunt mult mai puține victime decât în Franța sau în Belgia, iar Raed Arafat nu a ezitat și i-a răspuns.  Potrivit șefului DSU, acest lucru este datorat faptului că România a luat măsuri de prevenție mult mai rapid decât cele două țări..

„Noi am închis activitățile când eram la un nivel incipient. Și de aici este un impact pe modul de răspândire. Asta nu este o glumă, pentru că și o săptămânămai devreme poate însemna foarte mult. Așa că rugămintea mea către populație și către sportivi și către toți este să mai aibă răbdare la acest moment. Să nu preseze pentru că presiunile nu vor rezolva nimic la acest moment!”, a afirmat Arafat pentru Fanatik.

Apoi, Arafat a explicat si motivul pentru care activitatile sportive nu vor fi reluate prea curand.

„În acest moment, într-adevăr, o relaxare la nivelul sportului înseamnă o relaxare la alte situații, înseamnă că și altii vor veni să ceară relaxări. Deci, mai avem încă un pic de așteptat. Așa am zis și înaintea Paștelui, așa am zis și acum: mai e un pic de așteptat. După asta, normal, încep să se ia masuri și activitățile mai puțin riscante vor fi primele la care se va da drumul. Activitatile cu risc mai mare de răspândire vor fi amânate încă o perioadă. Oricum, această relaxare va fi făcuta treptat. Nu va fi o relaxare făcută brusc și în masă. Ceva treptat, gradual, bazat pe o analiză reală,  ce trebuie să fie relaxat și ce încă nu și ce poate fi parțial. Și totuși, mai adaug un lucru, orice măsura de relaxare nu înseamnă că ne vom intoarce la cum eram înaintea apariției acestui virus!”, a completat Arafat.

 

Citește și: