Pentru a schimba ambele tipuri de monede este nevoie de o platformă de trading, așa cum este bitMahavi. Aceasta este o platformă de live trading sigură și accesibilă, unde puteţi cumpăra sau vinde instant cele mai populare criptomonede de la ora actuală, respectiv Bitcoin, Ethereum și Litecoin. Interfața este prietenoasă și dispune de suficiente instrumente de evaluare și decizie utile și practice. Iar aspectul cel mai important, menit să vă atragă să o încercați este reprezentat de modalitatea de plată simplă, ratele de schimb avantajoase și comisionele transparente.

Caracteristicile disponibile și facilitățile oferite invită la o tranzacționare de calitate. Accesând-o îndemnul pare să fie: Vinde criptomonede și cumpără criptomonede aici!

Cum decurg tranzacțiile de vânzare sau cumpărare criptomonede?

Apariția și evoluția acestui tip de monede virtuale face parte din modul nostru de viață actual. Existența a peste 100 de astfel de monede, interesul pentru ele și dezvoltatea continuă a domeniului sunt cea mai clară dovadă a necesității lor.

După cum am spus și în introducere, tranzacționarea cu criptomonede funcționează după aceleași principii ca cea pentru monede tradiționale. Există însă și o serie de diferențe printre care menționăm:

 • Fiind vorba de monede virtuale, tranzacționarea de acest tip presupune o serie de elemente de siguranță de care monedele tradiționale nu au parte.
 • Aceste monede nu aparțin unui stat anume, ele sunt globale și sunt stabilite doar de liberul schimb dintre cumpărători și vânzători.
 • Rata de schimb nu este reglementată de niciun organism sau instituție finaciară internaționale sau naționale.

Datorită specificului domeniului, orice doritor care începe să tranzacționeze are nevoie să fie conștient de riscurile la care se supune. Pentru a putea lua cele mai bune decizii de a intra în piată el trebuie să se informeze în legătură cu istoricul de tranzacționare al monedei, să stapânească instrumentele de analiză și să se poată folosi de graficele disponibile. Fluctuațiile cursului sau o informație venită din piață pot să conducă la câștiguri importante, dar și la pierderi semnificative.

Fiind vorba despre monede virtuale, care nu au un corespondent în realitate, unul dintre cele mai importante aspecte asupra căruia se pune accent este reprezentat de sigurantă, siguranța monedei, siguranța tranzacției, siguranța cheii private. Fiecare dintre aceste elemente țin de părțile împlicate în acest proces, respectiv de constructorul monedei, proprietarul platformei prin intermediul căreia se face tranzacționarea și de posesorul criptomenedei.

Tranzacțiile sunt unidirecționale, în sensul că o dată acceptat schimbul, nu se mai poate face nimic pentru a renunța. Metoda de înscriere se numește criptografie. După ce a fost încheiată, o tranzacție este înregistrată în rețea și trimisă de la o entitate către toate celelalte entități ale rețelei. Această tehnologie se numește „peer-to-peer”, de la egal la egal, sau de la entitate la entitate. Toată această arhitectură este cunoscută sub denumirea de blockchain.

Blockchain-ul reprezintă de fapt o serie de entități sau blocuri de date, fiecare  incluzând înregistratea numărului de ordine pentru tranzacție, detaliile tranzacției, detaliile vânzătorului și cumpărătorului. Înregistrarea tranzacției se stochează într-un bloc și se adaugă în rețea, numită blockchain. Acest tip de proceduri de stocare a datelor garantează execuția corectă și transparentă a operațiunilor. Datorită acestui sistem de securitate există un risc foarte mic de a se produce furturi sau de a folosi o monedă de mai multe ori.

De ce să folosim platforma bitMahavi pentru a vinde criptomonede?

Cunoscând foarte bine exigențele specifice domeniului și nevoile clienților, acestă platformă vine cu o serie de avantaje și carecteristici menite să facă tranzacționarea mult mai accesibilă. Printre cele mai importante aspecte menționăm:

 • Informațiile furnizate și datele necesare sunt disponibile în limba română, oferind astfel o serie de avantaje clienților naționali.
 • Oferă instrumente de analiză și grafice performante.
 • Rata de schimb este foarte avantajoasă
 • Este mult mai accesibilă.
 • Comisioanele sunt mici și ușor vizibile pe site.
 • Taxele percepute sunt la nivel național.
 • Oferă suport online permenent utilizatorilor.
 • Garantează cele mai bune condiții de securitate.
 • Dispune de ATM-uri proprii, unde se pot face tranzacții sau de unde se poate retrage numerar.

Așadar un rol esențial în siguranța tranzacțiilor revine platformei pe care alegeți să tranzacționați. Fiecare trader, în funcție de nivelul la care se situează, are nevoie de o serie de facilități și instrumente de analiză care să îl ajute în analiza trendurilor și în luarea celei mai bune decizii de cumpărare sau vindere. Acestea trebuie să fie disponibile și personalizabile pe platforma aleasă pentru tranzacționare.

Sunt doar câteva detalii privind calitățile acestei platforme și avantajele pe care utilizarea ei le aduce fiecărui utilizator, fie el începător sau mai experimentat. Pentru a afla mai multe informații, pentru a testa platforma și pentru a efectua schimburi reale, accesați site-ul Bitmahavi.com!