Dacă aveți probleme în a pune pe hârtie cum vă doriți să arate viitoarea baie, atunci acest articol vă va fi de mare ajutor. Următoarele 9 stiluri de baie populare garantează un rezultat pe măsură, potrivit cu nevoile și personalitatea dumneavoastră.

Stiluri de baie – Contemporan

Acest stil popular de design este caracterizat de linii clare și simple. Aici, fiecare element arhitectural exprimă simplitate și continuitate.

Aceste caracteristici duc la lipsă de dezordine, deoarece din cadrul oricărui spațiu amenajat în stil eclectic lipsește orice tip de accesoriu pur ornamental și se păstrează obiectele strict necesare. Accentul este pus pe materiale elegante, precum marmura, și pe iluminarea simplă. Toate aceste elemente conturează un aspect general de rafinament. Se optează pentru materiale, tehnologii și finisaje care aparțin celor mai noi trenduri, reprezentând un stil de amenajare cu elemente de actualitate.

Interioarele amenajate în stil contemporan dispun de o paletă de culori neutre, care se bazează foarte mult pe nuanțe de maro, crem și alb. Pete de culori puternice sunt uneori introduse în spațiu, sub forma unor elemente de accent precum un perete, un covor sau o piesă de artă.

Stiluri de baie – Eclectic

Acest stil de design este perfect pentru persoanele cărora le este ușor să iasă din tiparele obișnuite. Este pentru cei autentici, pentru cei care nu respectă regulile și normele impuse. Stilul eclectic cuprinde o varietate de stiluri și perioade ale industriei de design, toate reunite prin elemente comune precum paleta cromatică, texturi, forme și finisaje.

O baie amenajată în stil eclectic va îmbina diverse piese de mobilier din diferite stiluri de design, alături de diferite modele și accesorii, toate cu scopul de vă exprima cât mai fidel personalitatea. Dacă vă place libertatea de a experimenta și de a incorpora piese de mobilier și accesorii vechi, cu valoare sentimentală, în locuința actuală, atunci acest stil reprezintă cea mai bună soluție pentru dumneavoastră.

Totuși, există câteva elemente comune care caracterizează un design eclectic. Paleta cromatică poate varia, dar vă sugerăm să optați pentru câteva nuanțe neutre pentru a uniformiza întregul spațiu. Bineînțeles, alegerea rămâne în mâinile dumneavoastră.

Stiluri de baie – Beachy

Majoritatea oamenilor preferă o atmosferă calmă, relaxantă, iar stilul de design beachy reușește să îndeplinească acest scop. O astfel de baie reamintește constant de frumusețea unui peisaj de la mare, atmosfera relaxantă oferită de sunetul valurilor și căldura razelor de soare.

Finisajele durabile, culorile apoase și nisipoase, precum și accesoriile pe care s-ar putea să le găsiți pe plajă, precum scoicile aduse la țărm, caracterizează acest stil accesibil și simplu de realizat.

Stiluri de baie – Asiatic

Acest stil funcționează bine și într-o baie. Acest lucru se datorează faptului că se bazează pe tradiția și designul oriental, cu scopul de a crea un sanctuar personal, un spațiu similar unui spa. Cantitate de lumină redusă,

ul utilizat în abundență și cada de baie obligatorie setează o atmosferă uimitoare, de relaxare completă.

Stiluri de baie – Tradițional

Acest stil este deseori confundat cu un aspect învechit și demodat, fiind o definiție eronată. Stilul tradițional este caracterizat de materiale clasice și de un design atemporal, cu elemente decorative pe măsură. O mulțime de detalii și un caracter bogat se regăsesc în acest stil, care prezintă plăci de gresie/faianță în modele unice, culori calmante și materiale elegante, precum marmura.

Stiluri de baie – Industrial

Dacă vă sunt pe plac materialele aspre, cu aspect dur, nefinisat, atunci stilul industrial este perfect pentru dumneavoastră. Acesta cuprinde materiale brute, durabile, cum ar fi cărămida, oțelul și betonul.

Aceste materiale sunt des întâlnite în mansarde de dimensiuni și clădiri industriale, dar acest stil se potrivește perfect în orice locuință în care se dorește funcționalitate și duritate. Amenajată corespunzător și accesorizată pe măsură, o baie în stil industrial poate deveni rapid un sanctuar personal și confortabil.

Stiluri de baie – Mediteranean

Stilul mediteranean conturează cu ușurință un spațiu primitor și plin de energie. Culorile strălucitoare și plăcile cu șabloane complexe, arcadele și oglinzile ornamentale, alături de metalele lustruite sunt doar câteva dintre trăsăturile acestui design inedit.

Stiluri de baie – Modern

Stilul modern poate avea definiții diferite pentru fiecare persoană, dar, în general, atunci când ne referim la designul modern, se găsesc deseori aceleași concepte și elemente: forme geometrice, culori neutre sau de bază, simplitate în mobilier, spațiu lipsit de obiecte decorative și utilizarea metalelor. Paleta cromatică este predominant formată din alb, negru, gri și nuanțe neutre. Toate aceste aspecte se îmbină cu elemente de accent precum un covor sau piese de artă abstractă, care introduc în cadrul spațiului culori puternice, vii.

Stilul modern de design se potrivește perfect în cadrul unor băi mici, unde prioritară este funcționalitatea și maximizarea spațiului.