Așadar, atunci când îți programezi sesiunea de răsfăț pentru unghiile tale, ai de ales nu doar modelul acestora, ci și tipul de ojă. Descoperă care sunt trendurile și ce opțiuni îți vor încânta privirea.

Oja semipermanentă versus oja clasică

Din motive practice în primul rând nu vei dori să revii la manichiură mult prea devreme, poate chiar săptămânal. De aceea, oja semipermanenta este salvatoare pentru că este mai rezistentă. Aceasta îți asigură o acoperire foarte bună, rezistentă, fără să își piardă luciul sau fără să se ciobească până la săptămâni bune. Vei observa mai degrabă că a crescut unghia naturală și trebuie retușată manichiura din acest motiv, nu pentru că oja nu mai acoperă integral unghia.

Un alt avantaj al acestui tip de ojă se referă la faptul că nu afectează unghia. Înainte de aplicare oricum unghia va fi tratată și un strat de tratament va fi aplicat, întocmai pentru a preveni ca unghia naturală să rămână pătată de pigmentul ojei, după îndepărtare.

Pentru a înțelege că folosind o ojă de acest gen rezultă o manichiură durabilă trebuie spus că uscarea se va realiza cu lampa UV. Pentru îndepărtarea ei va fi necesară o freză pentru unghii; nu te ajută clasicul dizolvant. Totul spre bine, căci îți va permite să îți faci orice muncă casnică, fără riscul de a afecta calitatea manichiurii.

Tipuri de manichiuri în trend în 2019

După ce ai stabilit tipul de ojă, trebuie să te pui la curent cu tot ce ține de trenduri, modele, forme, culori. Nu spune nimeni că simplitatea și manichiura clasică nu este încă la modă. De fapt, cu astfel de opțiuni nu ai cum să dai greș; aici se înscrie manichiura French sau nude.

Manichiurista îți poate face câteva propuneri și în funcție de ceea ce se pricepe să realizeze. Cu produse de calitate, precum sunt cele de la Nolia Shop, cu o tehnică bine stăpânită, rezultatul nu poate fi decât unul deosebit. Iată și ce trenduri ar putea să te inspire de asemenea:

Culorile intense

Unghiile în nuanțe intense precum roșu, albastru, mov sau chiar și galbenul care a făcut senzație și anul trecut sunt opțiuni ideale pentru manichiură. Astfel de alegeri sunt preferate pentru zilele de primăvară sau vară și mai ales pentru zi. Te poți juca cu diverse combinații de asemenea, astfel încât să găsești și variante optime chiar și pentru acele momente în care trebuie să prezinți o ținută mai elegantă.

Nude

Nu trebuie să îți ascuzi unghia naturală sub straturi generoase de gel sau ojă. Naturalul este mai apreciat ca oricând. Preferă ca unghiile tale să cunoască doar un strat delicat și subtil de ojă nude. Pentru că acestea să iasă în evidență, poți opta pentru aplicații sau pictură fină pe unele unghii. Această manichiură se potrivește mai degrabă celor cu gusturi rafinate, clasice.

Ține cont că o astfel de manichiură este versatilă, prin simplitatea ei fiind în concordanță cu orice tip de ținută, în orice moment.

Albul, negrul sau ambele

Vei fi sofisticată când vei purta unghii alb-negru. Acestea sunt mai elegante decât crezi și mai ales atunci când sunt împreună și creează un contrast efectul este unul deosebit. O astfel de manichiură este destul de ușor de realizat, dar este nevoie de precizie în aplicarea non culorilor, pentru că scot foarte bine în evidență tot, chiar și imperfecțiunile.

Aplicațiile

Dacă răsfoiești revistele de specialitate și privești trendurile dictate de specialiști poți descoperi chiar și inelele pentru unghii – da, există așa ceva. Aplicațiile unghiilor au devenit un punct de atracție, o manieră de a scoate din banal orice stil. Așadar, dacă ești genul care preferă mereu acel ceva nemaîntâlnit atât de des, preferă aplicațiile. Creativitatea nu are limite, așadar ce ai spune de perle aplicate pe unghia naturală și doar un strat de lac transparent care prin luciul său să scoată în evidență unghiile tale?