Află ce trebuie să știi despre oja semipermanenta, motive pentru care vei solicita manichiuristei o astfel de variantă

Nu doar că este accesibilă și rezistentă, dar are și variante multiple de culoare. Oja semipermanentă se pare că împacă mai toate cerințele, oferind o cale de mijloc – nici unghiile nu sunt agresate de o compoziție chimică agresivă. Nu afectează unghia, dar procedura de aplicare, respectiv de îndepărtare este diferită față de cazurile clasice de oje.

Pentru aplicarea unei oje semipermenente este necesară îngrijirea unghiei naturale și pregătirea acesteia. Cuticulele se curăţă, unghia se taie și i se dă formă, după care este mătuită. Oja se aplică simplu, urmând să fie uscată de lampa UV, ce oferă și fixarea ei corectă.

În cazul în care unghiile clientei sunt moi și predispuse la rupere spre exemplu, înainte de a aplica oja se recurge la produse de tratament, menite să întărească unghia. Este o etapă ce asigură la rândul său rezistența manichiurii cu gel.

Aplicarea presupune 2 sau poate chiar 3 straturi de ojă, depinzând și de gradul de acoperire al acesteia. O aplicare cu strat gros nu este de preferat.

Îndepărtare

Oja semipermanentă rezistă cu succes până la 3 săptămâni, în funcție de ritmul de creștere al unghiei naturale. În funcție de cât de bine a fost aplicată, se poate opta pentru retuș, aplicând un strat de ojă pentru a uniformiza și a acoperi zona unghiei crescute.

Când va fi refăcută total, manichiura cu ojă semipermanentă va presupune un proces anume. Nu orice dizolvant, precum sunt cele din comerț, poate îndepărta corect oja aceasta. Așadar vei depinde de salon pentru acest procedeu. De asemenea, îndepărtarea acestui tip de ojă durează mai mult față de situația clasică, dat fiind că este aplicată în multiple straturi și că oja în sine este de rezistență crescută. Atenție la ce măsuri recurg manichiuristele, din ideea de a grăbi procesul acesta. De aici poate porni și falsa idee că după îndepărtarea ojei semipermanente unghia poate fi lezată în vreun fel.

De ce îți vei dori acest gen de manichiură

Undeva între unghiile cu gel și cele cu ojă clasică, manichiura cu ojă semipermanentă presupune costuri mai rentabile. Avantajul este acela de a avea parte de un aspect mai natural al unghiilor. Se poate aplica pe orice lungime a unghiei.

De asemenea, la fel ca și în alte cazuri, oja semipermanentă presupune posibilități multiple de personalizare a manichiurii. Se pot realiza aplicații, picturi și astfel opțiunile nu sunt deloc limitate.

Dacă vei încerca să faci asta acasă ai dezavantajul tehnicii de aplicare, așadar pentru rezultate optime este de preferat să mergi la salon. La ora actuală mai toate saloanele au la capitolul manichiură o astfel de variantă.

Recomandările rămân aceleași, de a alege tonuri de culoare potrivite, care să se integreze plăcut la orice tip de ținută ai alege. Cere și sfatul manichiuristei despre cum ai putea să îți completezi manichiura cu oja semipermanentă, ce se poartă în materie de nail art. Poate fi deopotrivă o alegere pentru serile în care trebuie să afișezi un look sofisticat, pentru design inedit, manichiură complexă. Pot fi adăugate aplicații, glitter sau tot felul de picturi se pot crea pe suprafața unghiei. Singura regulă este folosirea ojelor semipermentente și a tuturor produselor aferente din gama celor profesionale – gama Nolia Shop spre exemplu.

Rămâne deci o opțiune pentru cele care au suprafața unghiei sănătoase, care își doresc un stil natural, mai cu seamă o manichiură care nu le impune măsuri de precauție în treburile de zi cu zi. Oja crăpată, sărită pe alocuri este poate un inamic al unghiilor, un aspect care incomodează. Iată că varianta ojei semipermenente permite acum să te bucuri de culoare și design interesant pentru mai mult timp.