În funcție de material și de calitate, o pernă, ca și pilota, începe să prezinte semne de uzură după primul an de utilizare. Chiar dacă nu pare, propria pernă și pilota devin un focar de paraziți și de alergeni. În timp, perna și pilota ta acumulează celule moarte de la nivelul scalpului, tenului și pielii, bacterii, mucegai, acarieni și alte impurități care nu ies la o simplă igienizare.

 Ce e de făcut?

Perna pe care dormi și pilota trebuie scuturate sau ”bătute” în fiecare dimineață sau de cel puțin 2-3 ori pe săptămână. De asemenea, trebuie scoase la aerisit în aer liber zilnic sau tot la fel de 2-3 ori pe săptămână, pe balcon, terasă sau la geam. O dată pe an e bine să-ți duci pernele, dar și pilota, la curățătorie, pentru că acolo, datorită aparatelor din dotare au parte de o spălare și de o uscare rapidă, comparativ cu mașina ta de spălat de acasă. Iar în final, după o durată de viață de aproximativ doi ani, ar fi bine să schimbi și perna și pilota, pentru că oricât de bine ar fi fost întreținute, uzura este deja vizibilă.

 Perna potrivită pentru tine

Atunci când îți cumperi o pernă nouă ar fi bine să nu faci rabat la calitate, nu de alta, dar meriți tot confortul. Cel mai bine ar fi să alegi o pernă din spumă cu memorie 100%. Spuma menține capul și aduce confort gâtului și umerilor. Este potrivită pentru toate pozițiile de dormit, iar dacă perna pe care o alegi are și tehnologia Airyform, atunci vei avea parte și de prospețime noapte de noapte, datorită faptului că aceasta permite circulați unui flux de aer constant.

 Pentru a elimina tensiunea din zona gâtului și a umerilor alege o pernă cu două fețe, o față din spumă cu memorie, iar cealaltă din inovativul gel foam ce combină avantajele amândurora. Acest model îți oferă o mai bună relaxare pe timpul nopții.  

 Dacă ai probleme cu coloana, cel mai bine ar fi să alegi o pernă cu formă anatomică. Aceasta asigură o poziție corectă a capului și a gâtului. Înlătură tensiunea și reduce mișcarea din timpul somnului. Iar dacă tot te-ai decis să iei o pernă ortopedică și să faci ce este mai bine pentru sănătatea ta, atunci ar fi indicat să-ți iei și o saltea din spumă cu memorie , pentru întreg confortul tău. O saltea ortopedică îți va asigura un somn de calitate, mai ales dacă ai probleme cu sănătatea spatelui sau a zonei cervicale. Poți alege dintr-o gamă variată de saltele și de perne de la Magniflex. Produsele Magniflex sunt fabricate în Toscana, Italia, folosind materiale naturale și de înaltă calitate, după cele mai noi tendințe și tehnologii.

 Pilota care-ți trebuie

Pentru un somn liniștit și confortabil alege o pilotă de bună calitate, din bumbac, de preferat, și cu umplutură naturală, nu sintetică. Pilotele cu umplutură naturală sunt, în general, mai apreciate pentru că sunt mai pufoase, mai plăcute la atingere și permit o mai bună circulație a aerului, așa că și pielea ta va respira mai bine. În funcție de cât de călduros sau de friguros ești, va trebui să alegi un model cu un nivel de căldură potrivit ție. Pe piață există trei tipuri de pilote: de iarnă, de vară și pilote patru anotimpuri. Diferența dintre ele este dată de densitate și grosime, dar și de umplutura pilotei. Așadar, alege ce-ți place și care ți se pare cea mai potrivită pentru confortul tău!

O pernă și o pilotă nouă îți vor da întotdeauna o senzație de bine la somn! La fel și dacă vei alege o saltea ortopedică, calitatea somnului tău va fi cu mult îmbunătățită! Iar dacă nu dispui de sume mari de bani, poți căuta oferte perna  /pilotă/ saltea.