• un stil de viață sedentar;
  • multe ore petrecute la birou, pe scaun, într-o poziție incorectă;
  • lipsa hidratării corespunzătoare;
  • stresul cronic;
  • mișcări bruște, ridicări de obiecte grele, efectuate necorespunză

Sursa tuturor acestor cauze este legată de grija de sine și timpul acordat pentru bunăstarea fizică și mentală. În ritmul rapid, corporate, în care suntem obișnuiți să funcționăm, uităm de nevoile corpului și ale minții, și în timp de câțiva ani ajungem să suferim de diferite tipuri de afecțiuni.

Durerile de spate sunt cele mai frecvente afecțiuni de care suferă persoanele care aleg să vină la cursurile noastre de terapie yoga. Exercițiile de yoga pentru spate îi ajută nu doar să scape de durerile de spate, dar le oferă și relaxarea mentală de care au atât de multă nevoie” ne povestește Veronica Mathew, profesoară de Nirvana Yoga.

Ce reprezintă practica de yoga pentru spate?

Practica de terapie pentru spate (yoga pentru spate), face parte din spectrul de terapii Nirvana Yoga și este formată din mai multe tipuri de exerciții:

  • exerciții de detensionare și tonifiere a mușchilor coloanei (diverse exerciții de yoga pentru coloană);
  • posturi de yoga specializate, care ajută la eliminarea durerilor de spate, la recâștigarea flexibilității și la relaxare mentală;
  • tehnica de relaxare profundă, care ajută la conștientizarea corpului, relaxează mental și energizează sistemele de organe ale corpului;
  • tehnici de respirație, pentru echilibrare la nivel mental și inducerea stării de meditaț

Exercițiile de yoga pentru spate – un prim pas în vindecare

Dacă durerile de spate sunt cauzate pe fond de stres și sedentarism, după 2 sau 3 ședințe de terapie pentru spate se pot încerca și clasele de yoga pentru începători. Acestea lucrează întreg corpul și au o structură mai dinamică, care se potrivește cerințelor de tonifiere și vindecare holistică pe care majoritatea oamenilor le doresc.

Dacă este vorba de afecțiuni ale coloanei confirmate de un doctor, pe baza unor analize, atunci terapia pentru spate poate fi practicată pe o perioadă lungă de timp, alături de terapii de relaxare mentală precum Terapia Areiki și alte tipuri de meditație.

În momentul în care se combină terapii axate pe partea fizică cu terapii care valorifică meditația și atenția concentrată către sine, progresele de vindecare sunt foarte rapide. Acest lucru se datorează faptului că sursa bolilor este la nivel mental. Adică, acțiunile recurente necorespunzătoare, neconștientizate, formează, în timp, boala în corpul fizic.

Prin practici de mindfulness precum meditația, aceste comportamente negative sunt conștientizate și, pe fondul unui nivel energetic elevat, datorat practicilor Nirvana Yoga, persoana în cauză reușește să se transforme și să facă acțiunea corectă la momentul potrivit.

Dacă practica rămâne doar la nivel fizic, prin sport sau fizioterapie, există posibilitatea unei recuperări pe termen scurt sau mediu, însă durerile de spate și necesitatea recurenței aceluiași tip de tratament la intervale regulate vor apărea la nesfârșit, deoarece sursa care provoacă durerile este tot în interior.

Practica de Nirvana Yoga pentru spate – rezultate pozitive pe termen lung

Practica de Nirvana Yoga pentru coloană este o practică avansată de vindecare, care vizează atât recuperarea fizică, cât și relaxarea mentală și creșterea nivelului de energie, pentru rezultate pozitive pe termen lung. Adică, o viață lipsită de boală, de afecțiuni, trăită în echilibru și armonie.

Clasele de terapie pentru spate au loc în fiecare zi de luni, de la 19:00 la 20:15, la sediul Nirvana Yoga din Strada Batiste nr. 28, Sector 2, București, și în Cluj, în fiecare zi de luni de la 17:30 la 18:45, la sediul din Piața Unirii nr. 21. Pentru tratament personalizat, poți suna la 0733756897 (București) sau 0733830764 (Cluj), pentru a discuta tipul de terapie potrivit pentru tine.