Mersul pe bicicleta – o experiență plăcută și distractivă

Medicii ne recomandă să îi încurajăm pe cei mici să petreacă cât mai mult timp în aer liber făcând mișcare. Iar una dintre cele mai bune modalități în care îi putem angrena este mersul pe bicicletă – pe cât de plăcut, pe atât de sănătos.           

Dacă nu ești convins pe deplin că cel mai bun cadou pentru micuțul tău ar fi o bicicletă, îți oferim câteva motive:

  1. Va învăța cât de important este să facă sport

Va învăța că sănătatea este foarte importantă și că activitățile sportive sunt importante pentru a se menține în formă.

  1. Va căpăta mai multă încredere în sine

Nu mai încape îndoială că cei mici au nevoie de încurajări încă de la vârste fragede. După ce va învăța să-și mențină echilibrul și să meargă foarte bine cu bicicleta, în timp, acest lucru îi va util și mai departe în viață, reflectându-se în alte activități.

  1. Îl va ajuta să socializeze mai ușor

Ieșind la plimbare cu bicicleta prin parc, micuțul tău va întâlni alți copii și va avea ocazia să își facă noi prieteni, devenind astfel mai sociabil.

  1. Va uita de TV, telefon sau tabletă

Copiii din ziua de astăzi sunt mai captivați de tehnologie și nu pot fi desprinși cu ușurință de ecranele virtuale. Dacă va învăța să meargă pe bicicletă va fi mai dornic să petreacă mai mult timp în aer liber descoperind lumea reală, în detrimentul jocurilor virtuale.

Așadar, dacă îi vei cumpăra celui mic o bicicletă, îi vei oferi celui mic o experiență plăcută și distractivă. În condițiile în care magazinele de profil abundă în biciclete copii ieftine sau ceva mai scumpe, devine destul de dificil să faci alegerea potrivită.

Factori ce influențează alegerea bicicletei pentru copii

Dacă vei studia atent ofertele de piață și vei lua în calcul o serie de criterii, cu siguranță că vei lua decizia de cumpărare potrivită. Dar care sunt principalele criterii de care trebuie să ții cont atunci când alegi bicicleta de copii? În cele ce urmează îți prezentăm câteva dintre ele:

Greutatea bicicletei

Când alegi bicicleta va trebui să ții cont de câțiva parametri importanți pentru a face alegerea corectă pentru copilul tău. Din rândul acestora menționăm greutatea – care nu trebuie să fie prea mare, deoarece micuțul o va manevra cu dificultate. De preferat ar fi să alegi o bicicletă cu o greutate mai redusă. Aceasta nu trebuie să cântărească mai mult de 1/5 din greutatea copilului.

Mărimea roților

De obicei, mărimea roților este un alt indicator care se măsoară în inchi și în funcție de care trebuie să alegi bicicleta de copii. Care sunt raporturile?

  • pentru un copil cu înălțimea 60-90 cm, se pretează o bicicletă copii de 12″;
  • pentru un copil cu înălțimea 75-100 cm, este ideală bicicletă de 14″;
  • pentru copiii cu înălțimea de 110-140 cm, e potrivită o bicicletă de 20″;
  • pentru cei cu înălțimea de 130-160 cm, e nevoie de o bicicletă de 24″.

Siguranța bicicletei

Ai grijă ca bicicleta pe care o alegi să poată fi folosită cu ușurință de către cel mic și să prezinte în același timp un grad sporit de siguranță.

Designul bicicletei

Nu doar detaliile tehnice sunt importante, ci important este și aspectul bicicletei. Optează pentru un design atractiv care să se potrivească cu personalitatea micuțului tău și cu preferințele tale.

MyKitty – cele mai bune prețuri la biciclete copii

Dacă te afli în căutarea unei biciclete ieftine, dar de calitate poți intra pe mykitty.ro și poți studia ofertele existente. Indiferent de modelul dorit, cu siguranță că aici vei găsi un preț bun pentru biciclete copii.

În plus, poți beneficia de oferte excelente și la alte articole pentru copii, indiferent că este vorba despre jocuri și jucării sau diverse articole de îmbrăcăminte și încălțăminte.

Nu uita că un copil crescut care se dezvoltă frumos și armonios va fi mai târziu un adult sănătos! Alege MyKitty pentru copilul tău!