Cum toată lumea visează la bronzul perfect, folosirea unui ulei de cocos extra virgin, cum sunt variantele de la Biosano, este de mare ajutor. Concrent, acest tip de ulei ajută la uniformizarea bronzului și amplifică efectul soarelui asupra pielii, mai mult ca alte produse cosmetice. În același timp, protejează împotriva arsurilor, însă ar trebui folosit împreună cu produsele de protecție cu SPF.

Ulei sau unt de cocos?

Pe piață sunt atât de multe opțiuni încât oricine ar fi confuz despre ce este potrivit să aleagă. Așadar din graba de a crede că extractul de cocos este benefic pielii și nu numai, alegerea conform cu intenția folosirii este ușor schimbată. Prin urmare, între ulei și unt de cocos există diferențieri ce ar trebui cunoscute.

Uleiul de cocos este obținut prin presare la rece – dacă vorbim de produsele de la Biosano.ro – a pulpei de  cocos. Nu se intervine termic, astfel că întreg procedeul păstrează nutrienții cocosului. Mai ales pentru că proveniența acestuia este din culturi eco, uleiul obținut fiind de înaltă calitate, bio. În schimb, untul de cocos este obținut din cocosul întreg, pulpă și apă, transformate în pastă consistentă.

Dacă uleiul de cocos are întrebuințări mai diverse, untul de cocos este mai puțin folosit și la gătit, fiind totuși optim spre a fi consumat ca atare, ca substitut al untului sau adăugat în mâncăruri dulci ori sărate. În varianta propusă de magazinul online Biosano, untul de cocos poate fi în amestec cu ciocolată, obținându-se o cremă tartinabilă delicioasă.

Desigur, au punct comun în ceea ce privește acțiunea benefică asupra sistemului imunitar. Ambele variante pot fi folosite pentru îngrijirea pielii, dar bineînțeles că uleiul va fi mai ușor de aplicat și absorbit de piele.

Atenție! Tipul de produs utilizat trebuie ales cu atenție. Există o confuzie în ceea ce priveste calitatea uleiului de cocos, dacă este sau nu bio. Pentru a fi siguri că este vorba de un ulei presat la rece care realmente conține toți nutrienții este necesară orientarea spre magazine de specialitate. În acest sens, Biosano dispune de ulei de cocos extra virgin, raw vegan, bio. Este organic, de calitate superioară.

Îngrijire la plajă

Din aceeași serie de produse destinate îngrijirii pielii, Biosano recomandă și uleiul de morcov. Acesta ajută pielea să se mențină hidratată, o protejează de efectele razelor ultraviolete și prin conținutul său de vitamine catifelează, hrănește pielea și reduce ridurile. Ținând cont de efectul expunerii la soare, printre care fiind vorba și de îmbătrânirea pielii, uleiul de morcov este un bun aliat. Sub formă de spray, acesta se aplică cel mai ușor.

O altă variantă este uleiul de morcovi și argan sau cel de morcov combinat cu macadamia, unt de cacao și cocos. După expunerea la soare, se impune, de asemenea, un ritual de îngrijire, de această dată fiind vorba de refacerea pielii, de calmare. În acest sens, Biosano recomandă uleiul de după plajă ce conține o combinație de cocos, ricin și shea.

Beneficiile uleiurilor naturale

Uleiurile naturale nu au acea lungă listă de contraindicații precum se poate întâmpla la produsele cosmetice clasice. Nu conțin parabeni, coloranți și alți aditivi astfel încât conținutul este pur natural.

Vitaminele, mineralele din uleiurile cu extract natural sunt un motiv în plus pentru care merită făcută o astfel de alegere. Biosano vine cu astfel de opțiuni, iar în gama sa sunt atât de multe variante, tipuri de uleiuri, încât ai putea schimba total modul de îngrijire, tabieturile și obiceiurile alimentare.  

Învățăm de la natură că este nevoie de preocuparea pentru menținerea frumuseții și că un efort constant în acest sens va fi răsplătit ca atare. Produsele naturale sunt menite să susțină acest așa zis efort. Mai ales pe timp de vară, când ne expunem la soare, dorim bronz și nu arsuri, uleiul de cocos cel puțin este indicat a fi folosit.