Teoretic, în videochat nu există limite în ceea ce privește sumele încasate de tinere, întrucât niciun studio de videochat nu are ca interes să împiedice modelul să câștige mai mulți bani. Dacă există un detaliu de care depinde valoarea încasărilor de la lună la lună este implicarea fiecărui model în acest job și gradul de conștientizare al concurenței.

“A-ți dori să fii cu un pas înaintea modelelor care concurează cu tine la capitolul reach și audiență înseamnă asumare și implicare”, susține unul dintre modelele de la Rich Girls Studio Bucuresti.

Sub protecția anonimatului, modelul s-a hotărât să vorbească despre carieră, câștiguri și mituri care circulă în și despre această industrie, pentru a prezenta o latură a videochatului pe care româncele nu au ocazia să o vadă, dar mai ales să o testeze:

“Tânără absolventă, fără experiență, caut job full-time”: Și s-a găsit să fie în videochat

O vom numi Roxana S. Este unul dintre cele mai notorii modele de la Rich Girls Studio din București și și-a început cariera în videochat la vârsta de 21 de ani. Potrivit acesteia, la momentul în care a început să se intereseze de angajari in videochat se afla într-un moment de disperare în care niciun angajator nu părea atras de CV-ul și abilitățile ei. Cu toate acestea, nu a ajus la Rich Girls din întâmplare.

“Îmi plăcea și îmi place în continuare să pozez; particip la shooting-uri atât prin natura meseriei, cât și din plăcere. Să aflu că pot câștiga echivalentul a trei salarii obișnuite pe lună doar pentru că apar pe o cameră web a fost de necrezut”, a declarat aceasta. “Acum îmi doresc să fac și alte fete să creadă că nu este doar o iluzie, ci un job care chiar îți asigură tot ce îți dorești, de la obiective financiare la dezvoltare personală, îmbunătățirea stimei de sine și multe, multe altele.”

“Financiar, am atins apogeul în aproape cinci ani de carieră în videochat”

Ca orice model debutant, și Roxana a început cu sume mici, obținute în concordanță cu nivelul său de pregătire. Socializarea, empatia și răbdarea sunt atribute cerute pentru un job în online, însă nu suficient de familiare pentru o tânără care lucrează la birou și nu are dialoguri / discuții frecvente. “Banii au început să apară imediat după training”, atunci când “cunoștințele de limba engleză, abilitățile de comunicare și limbaj nonverbal s-au îmbunătățit, iar membrii au început să petreacă ore în șir conectați în privat”, mai adaugă modelul.

Acum, la mai bine de cinci ani de când activează ca model de videochat la studioul Rich Girls din București. Roxana susține că din punct de vedere financiar nu există bun material, călătorie sau bijuterie pe care să nu și-o permită. “Deja la vreo șase luni de când am devenit model mi-am acoperit toate datoriile, am strâns avansul pentru casă și mi-am pus deoparte niște bani pentru o afacere locală. Nu știu dacă aș fi reușit toate acestea la fostul job”.

În situația Roxanei se află, de altfel, multe modele Rich cu experiență; cele mai sonore exemple sunt câștigătoarele premiilor internaționale, care au început să investească în imobiliare pentru un flux mai mare de bani.

Pentru multe românce, jobul de model de videochat devine o opțiune mult mai viabilă decât așteptarea confirmărilor din multele CV-uri trimise către diverși angajatori. Modelele cu experiență sunt extrem de bine plătite, însă notă discordantă nu fac nici modelele debutante care pot ajunge la încasări record din primele luni.

Așadar, poți face ușor și rapid bani din videochat, fără limite sau restricții. Totul depinde de tine și de cât de mult îți dorești să te implici pentru a ajunge la sumele pe care te bazezi în desăvârșirea obiectivelor tale. În medie, câștigurile încep să crească la șase luni de la debutul în industrie, iar la un an te poți considera un model cu experiență.