De aceea, în articolul de față vom oferi mai multe detalii despre această procedură și vom încerca să îți prezentăm epilarea definitivă așa cum este: relativ simplă, sigură și eficientă.

Cum funcționează epilarea definitivă

Un fascicul laser în forma unei raze puternice de lumină vizează melanina, un pigment închis la culoare ce se găsește în firul de păr. Atunci când melanina absoarbe radiația laserului tinde să producă energie termică, care dăunează foliculului. Acest lucru va duce la căderea părului în 1-2 săptămâni, iar re-creșterea va fi vizibil întârziată.

Pentru ca firele de păr să nu mai crească deloc este nevoie de mai multe ședințe și nu numai. Pentru rezultate excelente contează foarte mult și tipul de laser utilizat în această procedură. Oricum, este bine de știut faptul că până și cel mai slab calitativ aparat utilizat este mai bun față de metodele de epilare tradiționale: ceară, lamă de ras, benzi depilatoare etc.

Lama de ras și ceara pot fi deja considerate metode arhaice de îndepărtare a părului nedorit. De ce? Pentru că nu sunt deloc comode, necesită timp și pot provoca iritații. În plus, în timp, se pot dovedi extrem de costisitoare.

O femeie își rade părul de pe picioare de aproximativ 7.700 de ori în viața ei, cheltuind aproximativ 40.000 de lei doar pe produsele necesare. Costul mare al epilării clasice este doar unul dintre motivele pentru care epilarea definitivă a devenit atât de populară.

Cât de sigură este îndepărtarea părului nedorit cu laser

Când te-ai gândit pentru prima oară la această procedură, probabil că prima întrebare care ți-a venit în minte a fost despre siguranță. Și răspunsul este da, epilarea definitivă cu laser este un proces sigur!

După cum s-a menționat mai sus, această metodă utilizează un laser care lucrează printr-un fascicul de lumină. Chiar nu trebuie să îți faci griji, acesta este inofensiv. De fapt, laserul este prezent în viața noastră de zi cu zi. De exemplu, ori de câte ori mergi la magazinul alimentar, există un laser care scanează produsele înainte de a le factura.

În prezent, nu există studii sau dovezi că epilarea definitivă cu laser ar avea efecte negative pe termen lung. În mai mult de douăzeci de ani de tratament pe scară largă, cazurile în care au apărut reacții adverse au fost extrem de rare.

Efectele adverse ale epilării definitive cu laser

Majoritatea efectelor secundare ce pot apărea după această procedură sunt minore și temporare. Acestea sunt:

  • Piele iritată și înroșită

Epilarea definitivă cu laser are ca țintă doar foliculii de păr, dar unele persoane se pot confrunta cu iritații și roșeață pe zonele în care s-a efectuat tratamentul. Simptomele sunt de scurtă durată și zona afectată poate arăta la fel ca după epilarea cu ceară. Unii dermatologi recomandă folosirea de creme sau chiar a unor anestezice locale pentru a preîntâmpina astfel de efecte neplăcute.

  • Cruste

Unele persoane pot prezenta cruste după procedură, în special dacă pielea lor este extrem de uscată sau sensibilă. Pielea se poate reface mai repede și cicatrizarea are loc în siguranță, fără semne, dacă se aplică o cremă hidratantă.

  • Modificări ale culorii pielii

Persoanele cu pielea mai deschisă pot observa apariția unor zone mai închise la culoare, iar cele cu pielea mai închisă pot suferi depigmentări ale zonelor depilate. Aceste schimbări se estompează în timp, iar pielea revine la normal.

Epilarea definitivă are eficiență dovedită

Acest tip de tratament funcționează! Epilarea cu laser poate reduce semnificativ creșterea părului. După prima ședință, cele mai multe persoane nu vor mai necesita epilare timp de câteva luni. În cele din urmă, părul poate reapărea, dar sub forma unor fire mai subțiri, mai fine și mai greu de observat.

Pentru o epilare permanentă sunt necesare mai multe ședințe. Părul va crește din ce în ce mai subțire, de la o ședință la alta. După mai multe tratamente, sunt toate șansele ca părul să nu mai crească deloc. Dar, rezultatele sunt influențate de mulți factori, astfel că diferă de la un caz la altul.

Epilare definitivă cu laser ELYSION Pro: o investiție în propria imagine

Dacă vrei să te bucuri de o piele de catifea, apelează cu încredere la serviciile oferite de Clinica Yiara. Aici găsești aparatură performantă și o echipă de specialiști cu vastă experiență, concentrați pe oferirea unor tratamente de înaltă calitate și, implicit, a unor rezultate care să răspundă perfect exigențelor tale.

Dacă dorești să nu te mai confrunți cu problema obositoare a părului nedorit, apelează la epilarea definitiva cu laser Elysion Pro, un sistem performant ce poate îndepărta părul problemă de pe orice parte a corpului, indiferent de cât de sensibilă este ea. Pentru cele mai bune rezultate se recomandă minimum 6 ședințe, tratamentul fiind non invaziv și sigur.

Pentru mai multe detalii, vizitează yiara.ro și nu ezita să apelezi la consultanții Yiara!