Boxele pasive – o soluție de sonorizare excelentă

La ora actuală, în magazinele de profil există două mari categorii de boxe – active și pasive. Primele tipuri de boxe sunt cele pe care le știm cu toții – cele active – și care încorporează, de regulă, un sistem de amplificare, iar celelalte tipuri de boxe – pasive funcționează un pic diferit și anume:

  • Au nevoie de amplificatoare separate sau mixere pentru a fi alimentate;
  • Necesită cabluri pentru a putea transfera sunetul de la amplificator la difuzoare;

Un sfat bun de urmat ar fi să te asiguri că difuzoarele și amplificatoarele sunt compatibile cu impedanța și puterea boxelor pasive. În caz contrar, nu vei reuși să obții o calitate excelentă a sunetului sau chiar poți „arde” difuzoarele.

În general, sistemele de incinte audio pasive se dovedesc a fi mai eficiente în cazul evenimentelor live de mare amploare. Dacă ești DJ vei avea nevoie de un subwoofer și de componente separate conectate la difuzoare și la amplificator.

Având o traiectorie încrucișată a acestor componente, semnalul este împărțit în așa fel încât frecvențele înalte sunt direcționate către difuzorul principal, iar cele joase merg către bass sau către subwoofer.

Ce avantaje aduce utilizarea boxelor pasive

Având în vedere că amplificatoarele și difuzoarele pasive sunt separate, spre deosebire de boxele active, funcționalitățile sistemului audio pot fi îmbunătățite adesea. De exemplu, pentru început poți achiziționa două boxe pasive și un amplificator cu 4 canale. În timp, poți adăuga cu ușurință difuzoare suplimentare, însă important este să potrivești setările tehnice (puterea și impedanța).

Așadar, marele avantaj al utilizării boxelor pasive constă în posibilitatea de a îmbunătăți funcționalitatea difuzoarelor sau a amplificatorului fără a fi nevoie de înlocuirea întregului sistem audio.

Dat fiind faptul că nu au amplificatoare instaurate în corpul boxelor pasive, difuzoarele sunt mai ușor de ridicat și de instalat ceea ce le transformă într-o alegere perfectă pentru trupele care pleacă în turnee.

La un sistem de boxe profesionale, procesul de mentenanță se poate face cu multă ușurință. Un amplificator care s-a defectat poate fi înlocuit ușor, iar în cazul în care difuzorul se strică, acesta poate fi înlocuit atunci când cel stricat se află la reparat.

Boxele active au nevoie de modificări la fiecare difuzor separat. Nu la fel se întâmplă și în cazul boxelor pasive. Instalându-le corect în locul dorit, nu este nevoie să efectuezi aceste modificări la nivelul fiecărui difuzor separat plimbându-te în jurul camerei, ci poți schimba foarte ușor setările de la centrul de comandă.

SoundStil – sunet la cea mai bună calitate

Dacă te afli în căutarea unor oferte de preț avantajoase la boxe pasive sau alte soluții de sonorizare, poți accesa site-ul soundstil.ro și vei găsi produse de calitate în funcție de necesitățile tale.

Oferta de produse de la SoundStil este variată – de la instrumente muzicale, echipamente PA, microfoane, până la diferite accesorii ideale pentru Studio & HiFi, DJ, Lumini și scenă, Efecte speciale.

Iată 3 tipuri de boxe pasive pe care le poți achiziționa:

1.Boxe pasive Pasiva Phonic SEM 715

Principalul avantaj pe care îl oferă utilizarea boxelor pasive SEM 715 este faptul că pot fi utilizate și ca monitor de scenă. SEM 715 se completează excelent cu amplificatorul Phonic Powerpod 730 RW și are încorporat un difuzor de 15″ și un tweeter piezo. Din punct de vedere al costurilor acest sistem audio dă dovadă de eficiență oferind posibilitatea multor aplicații.

  1. Boxă Pasivă Phonic Jubi 12

Boxa Pasivă Phonic Jubi 12 este una dintre cele mai versatile și portabile boxe din ziua de azi. Aceasta oferă utilizatorilor posibilitate de a obține un sunet foarte larg, plin de viață și transparent datorită proiecției unui difuzor de mare putere și un tweeter de compresie de 1.35″.

  1. Boxa Pasivă Phonic Jubi 15

O altă alegere excelentă este Boxa Pasivă Phonic Jubi 15 – proiectată de către inginerii Phonic. Cu un difuzor de mare putere și un tweeter de compresie de 1.35″, aceste boxe pasive portabile și versatile te ajută să obții un sunet impecabil.