În mod fundamental cu toții alegem cu plăcere produse ecologice, fiindcă cine ar dori să distrugă planeta pe care trăim? Totuși nu este chiar așa de simplu. Teoria e bună și frumoasă, dar în practică nu renunțăm prea ușor la pretențiile noastre. Din fericire, unii producători au recunoscut deja că eticheta de produs ecologic, în sine, nu este suficientă.

Bio este bine, dar ar putea fi și mai bine

Gândește-te la căpșunele bio.  Care sunt într-adevăr mai mici, dar pe cine deranjează acest fapt, dacă au un miros divin de căpșuni, sunt lipsite de chimicale, și au gust excelent! Tot acestea sunt așteptările și față de celelalte produse bio: pe lângă caracterul bio al lor, să atingă nivelul cu care ne-am obișnuit. Sau și mai bine. Dacă de exemplu este vorba de detergent, atunci este extraordinar dacă este un detergent bio, dar să scoată și petele de vin roșu, să funcționeze și la temperatură redusă, și să nu schimbe culoarea tricoului nostru alb ca zăpada.

Nu accepta compromisuri

Află că cineva a avut o idee bună, și a și creat un asemenea detergent. Numele acestuia este Sansin, a primit calificarea strictă de BIO.

Flaconul detergentului se fabrică din material reciclat și reduce la minim riscul reacțiilor alergice, în timp ce scoate și petele de iarbă la fel ca și detergentul tău de până acum. (Cei ai căror copii s-au întors din excursie cu pete verzi pe genunchi știu că eliminarea acestora e ușoară numai în reclame!) Nici petele de vin roșu sau sos nu constituie o problemă pentru Sansin. Și dacă tot am menționat câinii de la adăpost: emblema Vegan Society de pe ambalaj arată că marca se distanțează de experimentele pe animale, și sprijină financiar eliminarea violenței împotriva animalelor.

Este nevoie de doi pentru a dansa tango

Cu cât mai mulți producători cu gândire responsabilă apar pe piață, cu atât mai multe produse constituie o alternativă mai bună mărfurilor vechi, dăunătoare mediului înconjurător. Sortimentul mai larg inspiră cumpărătorii la luarea unor decizii prin care să protejeze mediul înconjurător, și astfel își îmunătățesc chiar și propria viață. Acesta este un cerc care îți oferă putere, care este avantajos pentru fiecare participant, dar mai ales pentru mediu.

Verde, mai verde, cel mai verde

Acele produse, care sunt nu numai bio, dar pot concura și în privința eficacității cu produsele cu conținut de chimicale puternice, dăunătoare mediului, definesc calea spre viitor. Ești verde, dacă ești de acord cu protecția mediului, mai verde, dacă sprijini aceste mișcări, dar soluția cea mai verde este să trăiești în așa fel, și să alegi asemenea produse, care nu servesc numai binelui tău, ci protejează totodată și planeta noastră.