Specialiștii au decis: avem nevoie de 8 ore de somn pe noapte

Persoanele care dorm 7 ore pe noapte fac cu 5% mai multe erori la un test de memorie vizuală comparativ cu persoanele care dorm 8 ore pe noapte, arată datele unui studiu realizat recent de către cercetătorii de la University College London (UCL) și publicat în ”International Journal of Epidemiology”. Rezultatele cercetării efectuate arată că la testul de memorie vizuală cei care dormeau mai puțin făceau cu 5% mai multe erori pentru fiecare oră de somn în minus, dar și dacă dormeau în plus, cum ar fi peste 9 ore pe noapte, procentul greșelilor creștea cu 9% pentru fiecare oră de somn suplimentară. Așadar, somnul ideal durează 8 ore, sau cel mult trebuie încadrat în marja de 7-9 ore/noapte.

O saltea de calitate garanția celui mai bun somn

Dacă faci parte din procentul celor care nu dorm cele 8 ore pe noapte, cu siguranță ai motivele tale. Fie ești o persoană extrem de ocupată căreia nu-i ajung cele 24 de ore cât are o zi pentru a-și rezolva treburile casnice și de la serviciu, așa că fură din orele de somn, însă, în detrimentul sănătății ei, fie nu ai parte de un pat cu o saltea confortabilă, care să te ademenească la somn. Dacă în primul caz, tu ești cea care trebuie să-și facă ordine în viață și să-și organizeze mai bine timpul pentru muncă, relaxare și odihnă, în cel de-al doilea caz, soluția e simplă: renunță la salteaua ta veche și cumpără-ți una de calitate.

Alege ce-ți place!

Poți alege din oferta de saltele de la Magniflex, producător de top din Italia pe piața europeană a saltelelor. O saltea pat 160/200 este foarte potrivită pentru un adult care își dorește o bună odihnă pe timpul nopții. Dacă ai și partener, atunci ar fi bine să-ți iei o saltea de pat cu dimensiunile 180/200. De exemplu, salteaua Comfort Dual este o saltea inovatoare ce folosește tehnologia Dual Core. Aceasta oferă posibilitatea fiecărui partener de a-și alege nivelul preferat de fermitate a saltelei. Comfort Dual este o saltea cu două nivele de fermitate, ce oferă posibilitatea de a varia senzațiile din timpul somnului. Centrul conține 17 cm de Elioform și 5 cm de Memory Foam, ce sprijină coloana blând și grațios. Husa cu fermoar cu 2 cm de Memory Foam asigură un mediu curat ce protejează împotriva bacteriilor și microorganismelor.

Beneficiile somnului

Un somn bun, de calitate, adică 8 ore neîntrerupt, nu poate aduce decât beneficii organismului nostru. Somnul este practic perioada de refacere, de încărcare a bateriilor pentru ziua următoare așa că nu te priva de el. Unde nu mai pui că ne menține în formă memoria și funcțiile cognitive, buna-dispoziție, creativitatea și pofta de viață. Somnul mai este benefic și frumuseții, așa că nu-l neglija!