Iata, deci, care sunt cele 5 produse pe care o femeie nu trebuie sa le aleaga la intamplare:

   Rochiile de ocazie

Atunci cand vine vorba de rochii posibilitatile sunt nenumarate, pentru ca pot exprima diverse sentimente. Fie ca optam pentru rochii de seara lungi sau rochii de ocazie scurte, trebuie sa tinem cont atat de tipul evenimentului cat si de silueta noastra. De asemenea, la capitolul rochii de ocazie, materialele joaca un rol primordial. Dantela, catifeaua si satinul se numara printre cele mai populare, fiecare dintre ele dand purtatoarelor un plus de rafinament si eleganta.

   Pantofii

  Incaltamintea se poate dovedi atat un prieten de incredere, cat si cel mai mare inamic. Nu de putine ori am cedat tentatiei si am achizitionat, intr-un impuls de moment, o pereche de pantofi total nepotrivita. Desi ii gasim la tot pasul, fie in vitrinele frumos aranjate sau pe site-urile dedicate, este important sa nu ne lasam furate de culorile vii si de modelele incantatoare, ci sa mizam pe confort si pe calitate. De asemenea, in cazul in care cumparam online un produs, nu trebuie sa ne fie teama sa il returnam daca realizam ca acesta nu ni se potriveste.

    Parfumul

Parfumul este un produs intim, o semnatura personala care vorbeste despre noi mult mai mult decat ne putem inchipui. Floral, fructat, citric, oriental sau, de ce nu, senzual, pentru a alege parfumul perfect trebuie sa tinem cont atat de personalitatea noastra cat si de ocazia pentru care il cumparam ( un moment special, pentru birou, pentru iesirile cu prietenele). De asemenea, este de preferat sa ne ghidam si dupa calitatea produsului. Astfel, este mai bine sa detinem un singur parfum si sa il folosim cu masura, decat sa avem cinci parfumuri a caror formula lasa de dorit.

     Ochelarii de soare

Ochii trebuie protejati corespunzator, de aceea alegerea ochelarilor de soare nu trebuie lasata la voia intamplarii. Este de evitat achizitionarea acestora de la tarabe, din magazine de suveniruri sau din magazine nespecializate. De asemenea, de fiecare data trebuie verificata in ce categorie se incadreaza produsul. Aceasta este inscrisa pe bratul ochelarilor de soare si reprezinta cantitatea de lumina care este transmisa prin lentila. De exemplu, categoria 0 este eficienta atunci cand este innorat, categoria 3 este potrivita pentru soarele puternic, iar categoria 4 este utila pentru lumina intensa in zona montana, fiind insa interzisa la volan.

     Produsele de make-up

Atunci cand vine vorba de ingrijirea tenului, in afara de rutina zilnica prin care ne pastram chipul fara imperfectiuni trebuie sa tinem cont si de produsele pe care le alegem atunci cand ne machiem. Bineinteles ca exista diferente intre anumite tipuri de produse, insa nu de fiecare data un produs care costa de 10 ori mai mult este si de 10 ori mai bun. In alegerea cosmeticelor potrivite trebuie sa ne ghidam si dupa tipul de ten, prezenta cearcanelor, nuanta tenului, daca avem acnee, etc. De asemenea, nu trebuie uitate produsele prietenoase cu bugetul care isi pot face treaba foarte bine, sau dermato-cosmeticele, in cazul unui ten sensibil.