Îți dorești o combinație între funcționalitate și design deosebit? Orientează-te către mobilierul multifuncțional, ideal într-o garsonieră cochetă, care reflectă stilul și personalitatea ta. Există numeroase variante interesante din care poți alege, în funcție de nevoile tale și de suprafața pe care o ai la dispoziție. Descoperă 5 piese de mobilier multifuncțional în tendințe și ia-ți doza de inspirație pentru reamenajarea garsonierei.

Canapea extensibilă, cu spații de depozitare

Care e prima piesă care îți vine în minte când spui mobilier multifuncțional? Cel mai frecvent răspuns este canapeaua extensibilă, care, de altfel, este și foarte des întâlnită în locuințele cu suprafețe mici. Pe lângă faptul că se poate transforma într-un pat confortabil, pe care îl poți strânge în timpul zilei, canapeaua are și un spațiu generos de depozitare. Aici poți așeza pernele, pilota, așternuturile sau chiar hainele care nu sunt de sezon. Pe acestea din urmă e bine să le organizezi în saci vidați atât din motive de economie a spațiului, cât și pentru a proteja țesătura hainelor.

Măsuță de cafea prevăzută cu sertare

Acesta este un obiect binevenit în orice spațiu, mai ales dacă obișnuiești să organizezi întâlniri cu prietenele la tine acasă. Însă, atunci când livingul nu este foarte generos, te gândești să păstrezi doar piesele de mobilier care îți oferă beneficii multiple. Pe vivre.ro găsești măsuțe de cafea cu design sofisticat și spațiu de depozitare integrat. Poți alege fie un model cu rafturi, în care să îți așezi cărțile și revistele, fie un model cu sertar opac, astfel încât lucrurile tale să nu fie la vedere. Ambele variante îmbină utilul cu plăcutul, așa că își merită locul în garsoniera ta.

Birou cu rafturi

Dacă petreci o mare parte din timp lucrând de acasă e obligatoriu să găsești locul potrivit și pentru un birou. Ținând cont de spațiul mic dintr-o garsonieră, ai nevoie de un birou care îți oferă suficient spațiu de lucru, dar fără să ocupe o suprafață prea mare. Caută modele minimaliste, dar care integrează cât mai multe sertare și polițe pentru a-ți asigura spații de depozitare. Ține cont că un birou bine compartimentat poate înlocui alte dulapuri și etajere, care ar aglomera și mai mult încăperea.

Comodă cu mese de cafea integrate

La prima vedere arată ca o comodă cu design modern, compartimentată ingenios, însă, în realitate, este mai mult decât atât. Mai exact, spațiile de depozitare ale comodei se pot desprinde, devenind mese de cafea sau noptiere. În funcție de nevoile tale, poți folosi unul, două sau chiar toate aceste elemente detașabile, fără să afectezi aspectul sau stabilitatea comodei. În schimb, atunci când nu le folosești, le integrezi din nou în designul comodei și ai avantajul de a nu ocupa spațiul din încăpere.

Pat rabatabil

Știi deja că mobilierul pentru spații mici trebuie să fie cât mai practic, dar ce spui de un obiect ingenios, care transformă dormitorul în cameră de zi? Patul rabatabil este cea mai bună soluție pentru optimizarea spațiului din garsoniera ta. Avantajul acestuia, dincolo de cel al unui somn confortabil, este că poate fi strâns pe timpul zilei, transformându-se într-un dulap. Astfel, ai libertatea de a folosi camera așa cum îți dorești, ca dormitor sau ca living, fără să depui efort pentru reamenajare.

Așadar, optează pentru obiecte multifuncționale atunci când cauți mobilă pentru garsoniera ta, adaptate la suprafața pe care o ai la dispoziție. Ține cont și de faptul că mobila masivă, în nuanțe întunecate, nu te va ajuta să pui în valoare un spațiu de dimensiuni reduse. În schimb, mobilierul înalt, cu linii drepte și în culori deschise va contribui la amenajarea eficientă și aerisită a unei garsoniere cu personalitate.