Poți schimba aspectul casei apelând la câteva trucuri simple și mai puțin costisitoare decât renovarea totală a apartamentului. Urmează sfaturile de mai jos și vei reuși să aduci un suflu proaspăt, cu o investiție financiară minimă.

1. Bucătăria – schimbări mici, dar importante

Bucătăria este un spațiu foarte versatil, al cărui design poate fi actualizat cu ușurință, ori de câte ori simți nevoia. Nu trebuie decât să îți pui creativitatea la încercare și să improvizezi. Iată câteva schimbări mici, în aparență, dar care vor oferi bucătăriei tale un look nou:

Poziționează mobilierul diferit

O schimbare simplă, dar eficientă, pentru care nu trebuie să cheltuiești absolut nimic, este reorganizarea mobilierului. Dacă masa din bucătărie a fost poziționată lângă perete, mut-o în mijlocul camerei, pentru a crea un nou punct de interes și impresia de mai mult spațiu.

Schimbă fața de masă

În cazul în care, până acum, ai folosit fețe simple, într-o singură nuanță pastelată sau în tonuri neutre de gri sau bej, o nouă față de masă cu printuri îndrăznețe va schimba total aspectul camerei. Optează pentru un imprimeu floral sau pentru unul în carouri.

Ia-ți un set de veselă nouă

Nu este necesar să cumperi farfurii și tacâmuri foarte scumpe, ci doar să alegi un stil nou. De exemplu, poți achiziționa pahare și căni elegante, cu margini aurii și texturi deosebite, alături de furculițe și linguri în același stil. Acestea sunt detalii mici, cu impact vizibil.

2. Livingul – puțin aici, puțin acolo

Pentru că sufrageria este spațiul principal din orice locuință, în care se adună zilnic toți membri familiei, este esențial ca locul să fie unul primitor, confortabil și plăcut. De aceea, mici schimbări de design sunt binevenite oricând.

Schimbă lustra

Din seria micilor modificări aproape insesizabile, dar care totuși fac o diferență uriașă în atmosfera generală a încăperii, face parte și lustra. Schimb-o pe cea actuală cu un model nou, industrial, elegant sau clasic, în funcție de preferințele tale. Găsești online lustre de calitate dintre care să o alegi pe cea mai potrivită.

Cumpără o draperie nouă

Lumina și nuanțele din camera joacă un rol important în designul interior. De aceea, pentru a obține un look proaspăt în living, înlocuiește draperia pe care o ai cu una nouă. Cumpără o draperie într-o singură nuanță, pentru un aspect elegant și modern, sau o draperie colorată, cu imprimeu jucăuș, pentru o atmosferă relaxată.

Achiziționează decorațiuni noi

Micile accente contribuie semnificativ la schimbarea atmosferei, așa că poți investi în câteva obiecte noi de decor. Optează pentru lumânări parfumate, rame colorate pentru tablouri sau chiar un tapet cu pattern interesant.

3. Baia – chiuveta și vasul de WC

Chiar dacă poți fi tentat să renovezi fiecare element din baie, poți începe cu doar câteva aspecte, care vor oferi un aer fresh.

Înlocuiește chiuveta cu una modernă

În prezent, există numeroase modele de chiuvete interesante, de la cele rotunde, așezate pe blat, până la cele încastrate în mobilier. Alege o variantă deosebită, potrivită bugetului și nevoilor tale.

Schimbă vasul de toaletă

Aceasta este o altă schimbare minoră care va îmbunătăți aspectul general al băii tale. Poți alege un vas de WC într-o nuanță diferită, achiziționând și un capac nou, modern și cu un imprimeu interesant.

Toate aceste mici modificări te vor ajuta să-ți renovezi locuința fără a cheltui sume uriașe. Vei obține efectul dorit simplu și ușor, cu puțină imaginație și utilizând sfaturile de mai sus.