Prognoză meteo 1 Mai și Paște. Prima zi de mai și ziua de Paște ne vor aduce temperaturi peste media normală pentru această dată: maximele vor ajunge până la 30 de grade! De asemenea, în weekend sunt așteptate primele furtuni puternice ale sezonului, cu un potențial mare de daune, precum și un val de praf saharian, potrivit meteorologilor aplicației Meteo & Radar.

1 Mai

Ziua de 1 Mai va aduce temperaturi maxime de până la 28 de grade în sud și în vest. Mai răcoare va fi pe litoral, cu circa 20 de grade la Constanța și în nord-est, cu 20 de grade la Suceava. Valul de căldură va fi însoțit, însă, de ploi cu descărcări electrice mai ales în nordul țării.

Paște, 2 mai

De Paște vom avea maxime de până la 30 de grade în Capitală și de până la 27 în estul țării. În vest începe deja să se răcorească, la Oradea maximele atingând 20 de grade. Sunt așteptate ploi abundente mai ales în vestul și nord-vestul țării, însoțite de descărcări electrice.

Val de praf saharian

Temperaturile ridicate sunt aduse de un val de aer cald african, care va purta, însă, cu el și un val de praf saharian, ce va acoperi mai ales sudul țării noastre.

Astfel, din cauza praful saharian, este posibil ca temperaturile reale să fie ușor mai scăzute decât cele prognozate, întrucât praful nu va lăsa soarele să strălucească în întregime. Deasemenea, cerul va părea încețoșat, menționează meteorologii Meteo & Radar.

Prognoza meteo detaliată, oră de oră, precum și unica hartă radar meteo live și interactivă din lume, este disponibilă în aplicația noastră meteo gratuită Meteo & Radar, precum și pe website-ul nostru meteoradar.ro.

Citește și:

Cum să îți recapeți liniștea interioară în vremurile dificile

Ne vom reface dantura în mod natural! Cum e posibil!