Prima expoziție de Kendama din România prezintă publicului o colecție formată din diverse jucării japoneze și nu numai: kendame, pill, jumbo pill, looper, rollin pill, pendama, ringdama, bilboquet și voudama doll.

Prima expoziție de Kendama din România – cea mai valoroasă piesă

Cea mai valoroasă piesă din colecția artistului este o kendama japoneză Mugen Musou – Keyaki, achiziționată cu 900 lei. În același timp, CRBL mărturisește că, din punct de vedere afectiv, cea mai prețioasă kendama este însă King Dama – Basketball 3×3, primul model al brandului pe care l-a fondat – King Dama.

CRBL vrea să intre în Cartea Recordurilor! Are 348 de jucării kendama și tot mai adună

CRBL, ambasadorul Kendama în România

CRBL, ambasadorul Kendama în România, a făcut o adevărată pasiune pentru aceste jucării pe care le colecționează de opt ani, ajungând astfel la una dintre cele mai impresionante colecții.

“Sunt un pasionat și un colecționar, ambasador dar și jucător de kendama. Fac asta de peste 8 ani și o fac cu plăcere. Am fost plăcut surprins când am observat că toată România se joacă cu kendama și astfel am devenit cea mai mare comunitate de kendama din Europa. Anul 2017 a fost anul kendamei. Am fost prezent la peste 40 de concursuri de kendama, am văzut peste 10.000 de jucători de toate vârstele, am organizat prima tabără de kendama, am lansat propriul brand – King Dama, iar acum a sosit momentul să expun public colecția mea de kendame. Sunt adunate în 8 ani, am investit destul de mulți bani în această pasiune de care sunt foarte mândru. Mulțumesc București Mall pentru susținere “, declară CRBL.

Prima expoziție de Kendama din România – valoare asigurată de 30.000

Colecția expusă la Bucuresti Mall are o valoare asigurată de 30.000 de euro și poate fi văzută până pe 3 decembrie.

Conform statisticilor, în România, s-au cumpărat în 2017 peste 200.000 de Kendame originale.

Ce este kendama

Kendama este la bază o jucărie din lemn de origine japoneză, care se bucură de o popularitate extraordinară atât în rândul copiilor, cât și în cel al adulților. Și în România kendama a cucerit toate vârstele, devenind un adevărat fenomen.

Kendama este formată din două părți principale: Ken (sabie) și Tama (bila) legate de un fir numit ito. Corpul principal, ken-ul, are la un capăt un vârf numit kensaki, iar, în partea opusă, o cupă numită Chuzura. Traversa de pe ken, numita Sorado, are 2 cupe. Cupa mare se numește Ozara, iar cupa mică se numește Kozara.

Deși poate părea simplu la prima vedere, jocul cu kendama numără între 300 și 50.000 de tehnici diferite și posibilități nelimitate de trick-uri, în funcție de îndemânarea și imaginația celui care o mânuiește. Jocul constă în mânuirea bilei spre a fi prinsă pe spike sau pe una dintre cele 3 cupe, dar, stilul modern de kendama a început să împrumute tot mai multe elemente și principii din jonglerie, yo-yo sau chiar din anumite dansuri.

Citește și:

Spinnerul anti-stres, jucăria la modă care a detronat kendama

Spinnerul anti-stres are și beneficii pentru sănătate?

Sursa foto: libertatea.ro