Alina KabaevaSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 11

„Prietenii Alinei o imploră să zboare în Rusia, la Putin, și să-l convingă pe acesta să pună capăt războiului”, a declarat o sursă pentru Page Six. Și asta pentru că Putin „nu pare să asculte pe nimeni, dar poate că pe ea ar putea să o asculte.”

„Putin este înconjurat de inele și inele de securitate. Alina spune că nu știe dacă poate ajunge la el – și chiar dacă o va face – nu știe dacă va putea să plece din nou pentru a fi alături de copiii lor.”, a mai adăugat sursa citată.

La începutul acestei luni s-a aflat că președintele rus și-a ascuns iubita și copiii lor în Elveția, țară cândva neutră.

Alina Kabaeva, fostă câștigătoare a medaliei de aur olimpic, ar avea patru copii cu Putin (69 de ani) – doi băieți și fete gemene – , deși cei doi nu au confirmat niciodată acest lucru.

Copiii s-ar fi născut în Elveția și toți au pașapoarte elvețiene, potrivit unei surse, care mai susține că Alina Kabaeva, în vârstă de 38 de ani, ar deține pașapoarte sub mai multe nume și naționalități diferite.

Alina Kabaeva și copiii pe care îi are împreună cu Putin s-ar ascunde într-o cabană privată de lux deținută de un apropiatal lui Putin, în Elveția, lângă granița cu Franța.

În timp ce guvernul elvețian nu are informații solide dacă Kabaeva și copiii ei cu Putin s-ar adăposti în Țară Cantoanelor „Alina ar putea călători sub mai multe nume și pașapoarte diferite. Ea zboară cu avioane private și nu ar risca să călătorească sub propriul ei nume.”, scrie PageSix, citând o sursă care dorește să-și păstreze anonimatul.

Între timp, peste 50.000 de oameni au cerut într-o petiție ca Alina Kabaeva și copiii lor să fie expulzați din Elveția, pe fondul acțiunilor lui Putin.

„Ea este soția preferată a dictatorului delirant și a criminalului de război care a atacat Ucraina în ultimele săptămâni”, se arată în petiție.

„Pentru prima dată în istoria modernă, țara dumneavoastră și-a încălcat neutralitatea, ceea ce nici măcar nu a făcut față de Germania nazistă în secolul al XX-lea, și s-a alăturat sancțiunilor împotriva lui Putin și a împrejurimilor sale. Și acum amanta lui preferată cu copiii lor se ascund în granițele acestui stat!”

Decizia Elveției de a nu rămâne neutră și de a adopta o poziție dură față de Rusia a surprins pe mulți din comunitatea internațională.

Consiliul Federal Elvețian a anunțat pe 28 februarie că a înghețat activele unei liste de persoane și companii ruse de profil înalt.

„Vrem să vă reamintim că Alina Kabaeva nu este doar o femeie care s-a pătat cu o asociere cu dictatorul rus, ci și o criminală împotriva umanității. În special, ea s-a numărat printre inițiatorii proiectului de lege, care în Rusia a fost numită „legea ticăloșilor” sau „legea lui Dima Yakovlev”,” se mai arată în textul petiției.

„Această mișcare rușinoasă a privat mii de orfani ruși de posibilitatea de a fi adoptați în străinătate. În consecință, multe cereri deja deschise în acel moment pentru adopția de copii grav bolnavi au fost anulate, iar solicitanții de îngrijire medicală calificată pur și simplu au murit.”

Kabaeva este una dintre cele mai decorate atlete din istoria gimnasticii ritmice, cu două medalii olimpice, 14 medalii la Campionatul Mondial și 21 medalii la Campionatul European.

Kabaeva – care a fost numită „cea mai flexibilă femeie a Rusiei” – a devenit membru pro-Kremlin în parlament timp de opt ani.

În 2014, ea a fost numită în consiliul de administrație al National Media Group, deținută de stat, cu un salariu raportat de 10,5 milioane de dolari pe an, care în prezent răspândește informații greșite cetățenilor ruși despre războiul din Ucraina.

Dar, spre deosebire de alți ruși din cercul apropiat al lui Putin, Kabaeva nu a fost sancționată.

„Vă rugăm să luați în considerare acest lucru [expulzarea ei din Elveția] în special pe fondul sancțiunilor impuse ei în calitate de director de top al mass-media de propagandă rusă”, se îndeamnă petiția.

De asemenea, există informații potrivit cărora că Putin și-a fi ascuns și prima soție, fosta însoțitoare de bord Lyudmila Shkrebneva și cele două fiice ale lor într-un „oraș subteran” din Siberia.

Buncărul high-tech este situat în Munții Altai și a fost proiectat pentru a fi protejat de un război nuclear, potrivit politologului Valery Solovey.

Citește și: Vladimir Putin, dependent de operațiile estetice sau consumator de steroizi? Modificările fizionomiei și comportamentul agresiv al liderului de la Kremlin, explicate de specialiști

xEle sunt fetele secrete ale liderului de la Kremlin. Ce (nu) se știe despre copiii lui Putin