Ingrediente pentru prăjitură cu alune și frișcă:

● 250 g ciocolată

● 150 g unt
● 3 ouă

● 150 g zahăr

● 60 g făină
● un plic zahăr vanilat

Pentru servit:

● 100 g ciocolată + 50 g ciocolată pentru decor

● 100 ml frișcă lichidă + 150 ml pentru exterior

● 150 g alune

1. Pentru aluat, ciocolata se rupe și untul se taie cubulețe, după care se pun la topit împreună.
2. Între timp, ouăle se bat cu zahărul până ce se albesc, se adaugă făina, zahărul vanilat și amestecul topit.
3. Se pune totul în forma de copt, se coace 20-25 de minute și se lasă apoi la răcit.
4. Pentru decor, ciocolata ruptă bucăți se amestecă cu frișca fierbinte. Fiecare bucată se trece prin glazura de ciocolată și apoi prin alunele prăjite și mărunțite. Se așază pe un platou, se aduce la masă cu un moț de frișcă deasupra și ciocolată rasă.

O altă prăjitură cu care îi vei da gata pe toți este această tartă cu bezea!