Atunci când suferi de infertilitate, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să apelați la un specialist, care să vă dea un răspuns exact în privința problemei voastre. În afară de tratamentul indicat de el, dr. farmacist Ovidiu Bojor vă recomandă plante pentru tratarea infertilității masculine sau feminine.

Plante pentru tratarea infertilității: Năpraznicul conține progesteron natural

Dr. farmacist Ovidiu BojorNăpraznicul este foarte util atât în sterilitatea masculină, cât și în cea feminină. Conține progesteron natural. La bărbați, ajută în caz de mobilitate scăzută a spermatozoizilor, dar și în cazurile de impotență psihică. Pe femei le ajută să scape de probleme care ar putea împiedica o sarcină, cum ar fi: cistita, fibromul uterin, chisturile ovariene și alte tumori benigne. Reglează ciclul menstrual. Ceaiul de năpraznic se prepară după cum urmează: se lasă seara la macerat două lingurițe de plantă într-o jumătate de litru de apă rece. Dimineața se strecoară. Peste plantă se mai toarnă o jumătate de litru de apă clocotită și se pune la fiert două minute. Se strecoară. După ce se răcește se amestecă cu ceaiul rece. Se bea în patru porții egale pe parcursul unei zile. Pentru a fi eficientă, cura ar trebui să dureze de la trei până la șase luni.

CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Citește și: Lăptișorul de matcă. 8 beneficii pentru sănătate ale lăptișorului de matcă

Plante pentru tratarea infertilității: Leacuri pentru bărbați

Unul dintre cele mai bune remedii pentru bărbați este rădăcina de ginseng (crește libidoul și numărul de spermatozoizi). Pentru afecțiunile prostatei ajută, în special, tinctura de ghimpe, pufuliţă, mesteacăn, urzică şi gălbenele. Lăptișorul de matcă crește potența bărbaților, dar combate și sterilitatea feminină normalizând menstruația. Se iau 0,5-2 ml pe zi, ca atare sau cu miere. O cură se ține timp de două săptămâni, după care se face pauză o lună de zile.

Plante pentru tratarea infertilității: O plantă de ajutor femeilor

Vitex agnus castus reglează nivelul hormonilor feminini. Are un efect bun în tulburările ciclului menstrual (ciclu neregulat, sindrom premenstrual, dureri în timpul menstruației, absența ciclului în perioada în care, în mod normal, femeia ar trebui să fie fertilă). Este indicat și în infertilitatea provocată de cicluri anovulatorii și tuburările de libidou. Există produse cu extrase din Agnus castus, care se administrează conform indicațiilor de pe ambalaj. Tratamentul ar trebui să dureze cel puțin trei luni.

Sursa foto: 123rf.com