ROȘU era considerat de marele vindecător al Antichității, Avicena, principalul remediu împotriva melancoliei de toamnă. În subconștientul nostru, roșul este asociat cu energia și puterea. Astfel, culoarea roșie alungă tristețea și emoțiile negative, are efecte stimulatoare asupra organelor interne și a mușchilor, în special asupra picioarelor. Culoare puternică, roșul este un stimulator general: excită, irită, provoacă, mobilizează, incită la acțiune. Roșu este și un foarte bun stimulator intelectual.

Citește și: Apa, un adevărat miracol pentru sănătatea ta

PORTOCALIU –  este extrem de util în tratarea dereglărilor aparatului digestiv, a bolilor de inimă, precum și a disfuncțiilor sistemului endocrin. Oranjul are efecte asupra rinichilor și vezicii urinare, previne căderile nervoase și ajută la creșterea poftei de mâncare și la eliminarea asteniei de toamnă.

Culoarea verde este un vindecător universal

VERDE – Această culoare este benefică pentru vedere (tulburările de vedere apar frecvent toamna), pentru sistemul nervos și epidermă. Verdele are un efect calmant , în special în afecțiunile inflamatorii. Acționează asupra sistemului nervos simpatic, normalizează tensiunea din vasele de sânge și tensiunea arterială. Are efect asupra sistemului nervos ca sedatie și ajută la îndepartarea insomniei, epuizării și iritabilității. Culoarea verde  ajută vederea și epiderma și organismul să elimine toxinele și să scape de constipație. Verdele este contraindicat în afecțiuni ale glandei pituitare.

ALBASTRU – Este o culoare cu efecte curative foarte puternice. Calmează stresul și emoțiile, scade tensiunea arterială, micșorează durerile în cazul sciaticii și al ulcerului (afecțiunile gastrice se declanșează cel mai adesea de-a lungul toamnei).Albastrul crește rezistența metabolismului și este folosit în vindecarea plăgilor. Tratează infecțiile, normalizează tensiunea, reduce temperatura corpului.

Citește și: