Kim Kardashian promovează masiv pastilele cu placentă umană

O industrie de peste un miliard de dolari s-a format deja în jurul acestor așa-zise suplimente. mamele care au născut își donează placentele. Acestea sunt duse în laboratoare și deshidratate. Apoi resturile sunt măcinate și încapsulate. Prețul final la raft? Circa 200 de dolari. Revista ”Morbidity and Mortality Weekly Report” a publicat recent rezultatul unei cercetări oficiale guvernamentale din SUA care a dezvăluit că ingerarea de placentă umană poate fi mortală. Conform specialiștilor, există cazuri confirmate când numeroase femei care au folosit pastilele respective s-au îmbolnăvit grav- infecții cu streptococ din grupa B, pneumonii și chiar meningite.

Citește și:  Astenia de toamnă dă semne din vreme

Ce e și mai grav este că unele femei care au rămas însărcinate cât timp au luat suplimentele cu placentă au născut bebeluși bolnavi grav, unii care și-au pierdut viața. Cu toate că scandalul e în toi, există vedete în SUA care promovează suplimentele cu placentă. Una dintre ele este Kim Kardashian care susține că astfel se menține tânără, frumoasă și sănătoasă. O altă susținătoare a acestui produs este și actrița Alicia Silverstone care însă a refuzat să dezvăluie de când folosește produsele și motivul pentru care le ia de aproape cinci ani.

Kim Kardashian folosește placentă umană

Ideea a pornit de la utilizarea placentei de la animale

În anul 2012, a existat și moda folosirii în produsele cosmetice- creme, șampoane, loțiuni de corp– placenta de la diverse animale. Aceasta se deshidratează și se transformă în publere. Efectele- având în vedere că uzul era doar extern- s-a dovedit a avea efecte de întinerire a pielii. Apoi, o britanică, Caroline Baddiley, medic, a avut ideea cu placenta umană. Ea a recoltat placenta de la o femeie ce abia născuse și apoi a recomandat-o la consum unor mame care aveau probleme cu alăptarea și care sufereau de depresie post partum. Pe atunci, 100 de capsule (atât se produce dintr-o singură palcentă), costa 250 de dolari.

Citește și: