Ce îți oferă un apartament la ultimul etaj

Tot mai multe clădiri de apartamente din orașele mari ale țării se dezvoltă pe înălțime, iar atunci când îți dorești să te muți ai de luat o decizie importantă, mai ales dacă ultimele apartamente disponibile se află la ultimul etaj. În continuare sunt câteva beneficii de care te poți bucura în această situație:

Facturi mai mici la încălzire

Temperatura din apartamentul de la ultimul etaj în timpul sezonului rece te va convinge. Căldura soarelui, dar și cea care se ridică atunci când vecinii pornesc centralele contribuie substanțial la diferența de atmosferă dintre un apartament de la parter și unul de la ultimul etaj. De asemenea, canicula de pe timpul verii nu trebuie să te sperie, deoarece ai la dispoziție cele mai potrivite soluții. Achiziționează o aeroterma aici.

Mai puțini dăunători

La ultimul etaj vei avea mai puține probleme cu tot ceea ce include gândaci sau alți dăunători. Înălțimea reprezintă un avantaj și în ceea ce privește prezența țânțarilor sau a altor insecte, care nu vor zbura atât de sus și nu te vor deranja atunci când vrei să te bucuri de o seară pe balcon.

Mai puțin zgomot

Nimic nu se compară cu un somn liniștitor în fiecare noapte, iar atunci când zgomotul traficului și al activității de pe stradă este departe, nu vei mai avea griji la acest capitol. Mai mult decât atât, mai puțin zgomot înseamnă și mai puțin praf și noxe direct sub geamul tău. În ziua de azi, când traficul este una dintre problemele majore în societate, acest factor este important de luat în calcul. 

Mai multă lumină și siguranță

Lumina de care te vei bucura în apartamentul de la ultimul etaj te va face să te simți mai relaxat și va încuraja o atmosferă caldă și confortabilă. Nu uita că soarele apune mai târziu atunci când locuiești la ultimul etaj! De asemenea, la etajele superioare ești protejat de posibile intrări prin efracție și furturi, care pot apărea mai des în cazul apartamentelor de la parter.

Când merită să alegi un apartament la parter

În funcție de nevoi și preferințe, un apartament la parter poate fi mai potrivit în anumite situații. Iată în ce situații merită să alegi etajul inferior și ce îți va oferi acesta:

Vrei să ai acces mai ușor

Lifturile sunt prezente în orice clădire cu multe etaje, dar acestea se defectează de multe ori sau nu reușesc să facă față fluxului din fiecare zi. Pentru a nu avea parte de surprize, mai ales dacă suferi de o afecțiune a aparatului locomotor sau dacă vârsta nu îți permite să urci multe etaje pe scări, alege un apartament la parter. Ia în considerare felul în care vei gestiona mutările – dacă este vorba despre o chirie – dar și posibilele beneficii pe care le oferă un apartament la parter. Multe dintre acestea, în special în blocurile nou construite, dispun de un spațiu verde destinat persoanei care locuiește în apartamentul respectiv.

Te gândești la ieșirea de urgență

Pentru că multe dintre blocuri nu dispun de stingătoare de incendiu sau alarme, ieșirea de urgență devine o problemă. Dacă locuiești la parter va fi mult mai ușor să evacuezi în timp util clădirea și să îți salvezi întreaga familie. Dacă ai anumite afecțiuni care te fac vulnerabil, un apartament la parter te va ajuta să stai liniștit chiar și în situații neplăcute.

Îți dorești liniște

Vecinii de la etajele inferioare pot să-ți creeze neplăceri în ceea ce privește zgomotul. La parter nu vei fi scutit de al celor de deasupra, însă avantajul stă în faptul că nu locuiești între etaje și nu vei fi deranjat din toate părțile. Acest lucru poate fi important mai ales dacă ai un copil mic și vrei să se bucure de odihna de care are nevoie.

Așadar, câteva avantaje specifice fiecărui nivel dintr-o clădire de locuințe te pot ajuta să iei decizia potrivită. Nu uita că cel mai important este să ai toate informațiile despre structura blocului și a materialelor folosite pentru a analiza la rece fiecare aspect. Nu te lăsa influențat doar de priveliștea inedită sau de răcoarea pe care o simți într-o zi caniculară.

Sursa foto: pexels.com

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Romstal