Într-un mesaj postat pe Facebook, preotul amintește că vaccinul nu este obligatoriu, dar nu trebuie să folosim credința pentru a ne întuneca rațiunea. Părintele este de părere că religia nu trebuie să înlocuiască știința.

„Aghiasma e împotriva dracilor. Vaccinul împotriva covidului. Ok?! Nu le confundați. Dar pot fi administrate simultan. Bonus: luată pe stomacul gol, aghiasma îndepărtează conspirațiile și înmoaie inimile împietrite”, a scris preotu Francisc Doboș pe Facebook.

Ulterior, părintele și-a explicat mesajul, la Digi24: „Oamenii au nevoie de niște explicații care nu pot fi date așa, în ore de curs de credință. Aghiasma purifică, face referire la apa Botezului, ne eliberează de duhuri rele, de ceea ce este rău, dar noi avem credința, care funcționează și pe bază de rațiune.

Credință și rațiune – Dumnezeu ni le-a dăruit pe amândouă, să nu folosim una împotriva celeilalte. Eu nu folosesc o postare sau orice pentru a spune că este obligatoriu vaccinul, este liber pentru fiecare, dar să nu folosim lucrurile religioase că și cum înlocuiesc știința.

Credința noastră ne spune să avem încredere și în descoperirile științei, în medici. Să nu folosim credința noastră împotriva rațiunii, să le folosim pe amândouă, că vin de la Dumnezeu.

Ne-a dăruit această credință să o folosim bine, să nu o folosim împotriva descoperirilor științifice și să nu vedem conspirații peste tot.

Să trăim încrederea noastră în Dumnezeu și cu încredere în descoperirile științei. Nu sunt elemente morale care să ne oblige să fim împotriva vaccinului, asta să fie foarte clar. Din partea Sântului Scaun nu există opoziție, îi îndeamnă pe oameni, pentru că neavând alte mijloace să ne vindecăm de pandemie decât vaccinul și prudența noastră, ori să apelăm la prudență foarte mult, ori avem cealaltă cale, vaccinul. Ne îndeamnă să ne vaccinăm, fără să ne oblige”.

Vezi și Reacția lui Adrian Streinu Cercel după ce a fost vaccinat anti-COVID: ”E extraordinar!”

Citește și:

Iulia Albu și-a chemat din nou fostul soț în instanță. Iată motivul!

Dieta cu care a slăbit Lidia Buble. Ce schimbare a făcut în alimentație?