Durerile de genunchi îl chinuie pe Papa Francisc, așa că suveranul Pontif, în vârstă de 85 de ani, s-a văzut nevoit să folosească un scaun cu rotile. A parcurs însă pe jos aproximativ 10 metri, ajutat de asistenții săi, și nu a lăsat să i se vadă suferința pe chip.

Din cauza că durerile de genunchi au devenit tot mai puternice, Papa Francisc a fost nevoit să-și anuleze mai multe activități, printre care participarea la întâlnirea de pace a episcopilor și primarilor din principalele orașe de pe țărmul Mării Mediterane, programată la Florența pe 27 februarie 2022. În ianuarie 2021, Papa Francisc și-a cerut scuze că a rostit un discurs așezat pe scaun, din cauza durerilor de sciatică.

Programul papei Francisc în RomâniaSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Papa Francisc l-a criticat pe Patriarhul Chiril al Moscovei

Războiul din Ucraina a creat contre și între fețele bisericești. Într-o conferință telefonică ce a avut loc pe 16 martie, Papa Francisc i-a transmis liderului Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Chiril, să nu devină ”băiatul de altar al lui Putin”.

”Am vorbit cu el timp de 40 de minute prin Zoom. În primele 20 de minute mi-a citit, cu un cartonaş în mână, toate justificările războiului”, a declarat Suveranul Pontif pentru cotidianul italian Corriere della Sera. ”L-am ascultat şi i-am spus: nu înţeleg nimic. Frate, noi nu suntem clerici ai statului, nu putem folosi limbajul politicii, ci pe cel al lui Iisus. Patriarhul nu se poate transforma în băiatul de altar al lui Putin”, a declarat papa Francisc.

Citește și: Papa Francisc, gest impresionant pentru români în plină criză de COVID-19

Citește și: Cum arată femeia care a refuzat cererea în căsătorie a Papei Francisc. Din cauza ei s-a făcut preot și a ajuns Suveran Pontif