Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a precizat, într-un comunicat de presă, că elevii şi studenţii nu vor repeta anul şcolar sau pe cel universitar.

„Indiferent de situaţia în care ne aflăm, îndemn părinţii, cadrele didactice, elevii şi studenţii să se informeze numai din surse oficiale şi să nu ia în seamă fake news-urile care au invadat spaţiul online.

Totodată, trebuie să dăm dovadă de calm şi de responsabilitate şi vă asigur că măsurile pe care le vom lua vor fi în sprijinul elevilor şi al studenţilor.

Nu s-a pus problema îngheţării anului şcolar! Elevii şi studenţii nu vor repeta anul şcolar sau pe cel universitar„, a declarat Anisie.

Ministrul a adăugat că înţelege îngrijorarea celor care vor susţine examenele naţionale. „Vă asigur că, în aceste momente, Ministerul Educaţiei şi Cercetării lucrează la o serie de măsuri clare şi eficiente pe care le va comunica public, în cel mai scurt timp, în mod oficial.

Deocamdată, trebuie să fim responsabili, să arătăm solidaritate şi să continuăm învăţarea de acasă”, a transmis Monica Anisie.

Vezi și E oficial! Recomandarea OMS legată de ibuprofen, în contextul pandemiei de coronavirus

Când începe școala după vacanța de vară? Structura an scolar 2020-2021

Citește și: