Alege întotdeauna diversitatea

Chiar dacă ai vinurile tale preferate și știi deja ce preferă o parte dintre invitații tăi, niciodată nu vei da greș cu o selecție mai mare. Pentru masa de Crăciun cu friptură și garnituri diverse, Crama Basilescu recomandă vinurile roșii cu personalitate, precum Golem roșu și Feteasca Neagră – Îngeri din Micul Paris sau Eclipse.

Pentru mesele mai ușoare de sărbători și întâlnirile cu prietenii la o gustare și un vin, poți opta pentru Pinot Noir, Burgund sau Cabernet Sauvignon Eclipse, iar pentru deserturi, încearcă Busuioaca și Tămâioasa Românească, două opțiuni cu care nu poți da greș, indiferent de gusturi sau vârsta invitaților tăi.

Alege cel puțin o sticlă din fiecare sortiment sezonul acesta și pregătește-ți barul din timp pentru că niciodată nu știi când te vei trezi cu invitați-surpriză la ușă sau când vei primi o invitație la rândul tău la o petrecere de Crăciun impromptu și vei avea nevoie de cadoul perfect. Nu mai ai nevoie de nimic când ai o sticlă de vin bun la îndemână; poate doar o fundă roșie ca s-o îmbraci de cadou.

Fă-ți propriile reguli

Chiar dacă vinurile albe și roze sunt ideale pentru serile călduroase de vară, iar vinurile roșii, mai corpolente, potrivite pentru sezonul rece, orice sortiment e minunat indiferent de ocazie dacă e băut într-o atmosferă plăcută cu oameni dragi. Așadar, când iei în calcul sezonul, meniul și invitații, nu uita să te gândești și la tine. Alege un vin care îți aduce plăcere de fiecare dată, dar și unul nou cu care să experimentezi și să-ți răsfeți simțurile.

Evadează din tipare fără teamă pentru că la Crama Basilescu vei găsi ceva pe plac cu siguranță, atât pentru tine, cât și pentru invitații tăi.