Există o varietate de motive pentru care femeile iubesc jachetele sau vestele de blană naturală:

1. Au fost întotdeauna un simbol al luxului, eleganței si succesului. 

2. Articolele de blană naturală au un aspect uimitor, pe care nici un alt produs vestimentar nu îl pot oferi.

3. Este un simbol al iubirii – ceea ce înseamnă că pot simboliza dragostea față de persoana iubită prin oferirea unei astfel de „bijuterii”, fiind un cadou pe care și-l va aminti tot restul vieții, de fiecare dată când îl poartă.

4. Blănurile pot rezista mult timp dacă sunt îngrijite corespunzător, putând fi purtate ani la rând fără să își piardă valoarea.

5. Confortul termic – blana naturală te încălzește perfect pe vremea rece. Chiar dacă o vestă din blană sintetică poate arată bine prin design, cu siguranță aceasta nu va oferi același confort termic pe care îl ofera blana naturală.

6. Sunt tot timpul în trend.

Vesta de blană naturală completează întotdeauna imaginea unei femei și trezește admirația celor din jur, fiind un articol vestimentar la modă pe care majoritatea femeilor își doresc să îl aibă în garderoba lor.

Însă atunci când te decizi că este momentul să îți achiziționezi o vestă din blană naturală, trebuie să știi ce să cauți când alegi un model și este important să ții cont de câteva criterii.

Cum să alegi o vestă de blană?

Producătorii de blănuri oferă o gamă extinsă de veste de blană pentru femei, în diferite culori, stiluri și prețuri. De cele mai multe ori, îți este dificil să alegi un singur model, însă este important să nu te concentrezi doar pe aspect, ci și pe calitatea produsului. 

Jacheta pentru femei din blana naturala de nurca, culoare gri, lungime scurta, croi drept si usor cambrat - gasit pe vesa.ro

Când dorești să achiziționezi o vestă de blană naturală trebuie să acorzi atenție la:

Calitatea pielii

Este esential să fii atentă la acest aspect, deoarece există situații când blana poate prezenta imperfecțiuni datorită faptului că pielea nu este de cea mai bună calitate sau are o suprafață neregulată, având un aspect plușat. 

– Firele de păr

Vesta de blană naturală trebuie să aibă o suprafață netedă și lucioasă, să nu prezinte zone mate, iar firele de păr să nu rămână lipite între ele, indiferent de tipul de blană (vulpe, iepure, raton, etc). Poți verifica cât de repede își revine vesta de blană naturală dorită, la forma originală, prin simpla atingere a produsului.

– Finisaj

Acest aspect este la fel de important deoarece cusăturile trebuie să fie uniforme atât pe interior cât și pe exterior.

Tipuri de veste de blană la modă

Există o mulțime de stiluri și modele, în diverse culori, cu diferite elemente de decor.

  • veste din blană de nurcă, vulpe, miel, raton
  • veste înguste și voluminoase
  • veste netede și pufoase
  • veste cu glugă sau fără glugă
  • vestele lungi și cele scurte sunt o opțiune versatilă, putând fi combinate atât cu blugi cât si cu rochii de seară
  • vestele în stil Boho ies în evidență prin elemente orginale precum nasturi luminoși, tăieturi într-un mod deliberat.
Vesta dama din blana naturala de vulpe si raton, vesta scurta, culori argintiu, alb si bej, confort termic sporit - disponibila pe vesa.ro

De unde poți cumpăra o vestă de blană naturală?

Indicat este să faceți această achiziție dintr-un magazin specializat astfel încât să puteți întreba despre prezența unui certificat de vânzător a unei veste de blană naturală, cum este cea din vulpe polară.

O altă variantă, care poate fi mai profitabilă, este aceea de a cumpăra blana și apoi să realizezi modelul dorit la un croitor calificat.

Însă, cea mai ușoară și comodă variantă rămâne achiziția din magazinul on-line,unde poți să afli toate informațiile despre furnizor, produs și certificări. Un astfel de magazin online este Vesa, unde găsești produse excepționale din toate punctele de vedere, al căror raport calitate-preț este impresionant.

Cum întreții o vestă din blană naturală?

Produsele de blană sunt o achiziție destul de scumpă, tocmai de aceea pentru a rezista în timp trebuie respectate condițiile de depozitare.

– Păstrarea într-un loc întunecat, răcoros, uscat, ferit de lumina soarelui și de alte mirosuri străine.

– Dacă se dorește să fie acoperită, o puteți face doar cu un înveliș din pânză, niciodată din plastic.

– Aerisirea periodică în spații deshise.

– Atunci când sunt umede, articolele din blană naturală se scutură ușor și se așează pe umeraș.

– Blana trebuie protejată impotriva moliilor prin utilizarea periodică a unor produse speciale.

 Trebuie mentionat faptul că se recomandă curățarea uscată a unei veste de blană de cel mult 5 ori. În caz contrar, calitatea blănii se va deteriora.