De fapt, Samsung Galaxy Note 20 și Samsung Galaxy Note 20 Ultra sunt atât de diferite, încât ne-ar lua mult mai puțin timp să enumerăm lucrurile pe care le au în comun decât caracteristicile prin care diferă.

Samsung Galaxy Note 20 versus Samsung Galaxy Note 20 Ultra la capitolul design

În ceea ce privește design-ul, se vede de la distanță că singurul din aceste două telefoane care își merită numele de flagship este Samsung Galaxy Note 20 Ultra. Cu un ecran generos, care aproape că atinge dimensiunile unei tablete, Samsung Galaxy Note 20 Ultra este fabricat dintr-un material special, cu un finisaj ce nu permite aderarea amprentelor pe suprafața sa. Pe de altă parte, Samsung Galaxy Note 20 este fabricat dintr-un policarbonat, un nume mai select pentru obișnuitul plastic, cu toate că producătorii săi insistă că ar avea calități similare sticlei.

Mai sunt și alte diferențe în ceea ce privește design-ul când ne referim la telefoanele Samsung Galaxy Note 20 și Samsung Galaxy Note 20 Ultra. Dar toate acestea pot fi ușor trecute cu vederea dacă investești într-un set de huse Samsung Galaxy Note 20 sau huse Samsung Galaxy Note 20 Ultra care să dea telefonului tău preferat un plus de rezistență și personalitate.

Samsung Galaxy Note 20 versus Samsung Galaxy Note 20 Ultra la capitolul camere foto

Este imposibil să compari telefoanele Samsung Galaxy Note 20 și Samsung Galaxy Note 20 Ultra din punct de vedere al camerelor fără să le scoți afară, la o sesiune de fotografie. Pe hârtie, dacă ne luăm după spusele producătorilor, cele două telefoane au sisteme de lentile foarte diferite. Dar în final nu numărul de pixeli contează cel mai mult, ci modul concret în care sunt capturate imaginile. 

Samsung Galaxy Note 20 Ultra dispune de aceeași cameră principală ca și verișorul său, Samsung Galaxy S20 Ultra. Asta înseamnă că este dotat cu o lentilă de 108 MP care poate imortaliza cadre cu o paletă de culori extrem de vivide și cu elemente foarte bine focusate datorită senzorilor ei performanți. Cu ajutorul camerei telefonului Samsung Galaxy Note 20 Ultra poți chiar și să mărești imaginile de 50 de ori prin intermediul funcției zoom de 50x, lucru de altfel imposibil pentru un Samsung Galaxy Note 20.

Samsung Galaxy Note 20 are o cameră principală formată dintr-o lentilă principală de 12 MP, una telephoto de 64 MP și un senzor de zoom de 3x și una ultrawide de 12 MP, care deși au o calitate remarcabilă, nu se pot compara totuși cu lentilele camerei principale ale telefonului mai scump.

Samsung Galaxy Note 20 versus Samsung Galaxy Note 20 Ultra la capitolul performanțe

Din fericire pentru cei care își doresc un terminal ieftin, în ceea ce privește performanțele, nu există prea foarte multe diferențe între telefoanele Samsung Galaxy Note 20 și Samsung Galaxy Note 20 Ultra. Ambele terminale sunt dotate cu câte un procesor Snapdragon 865 Plus considerat unul din cele mai bune procesoare Android existente pe piață la ora actuală, motiv pentru care, oricare din aceste două telefoane mobile este destul de competent indiferent de provocările la care îl supui.

Diferențe notabile există pe de altă parte în ceea ce privește capactitatea de stocare și memoria RAM. Ba mai mult, dacă vorbim de capacitatea de stocare a datelor, putem spune că Samsung Galaxy Note 20 are chiar un handicap față de alte telefoane din clasa lui de preț pentru că se poate cumpăra doar în variante cu 128 GB de memorie și nu este prevăzut cu un slot de card microSD pentru cei care au nevoie de mai mult.