Xiaomi l-a împins pe Apple de pe podiumul primilor trei producători de smartphone-uri pentru livrările globale în trimestrul al treilea, în același timp în care Samsung a recâștigat primul loc și Huawei a ocupat o a doua poziție confortabilă în ciuda problemelor sale cu Google.

Telefoane – oferte eMAG

Canalys a menționat că livrările Xiaomi au crescut cu 45% de la an la an, plasând 47,1 milioane de unități în ultimul trimestru la nivel global. Cu toate acestea, la nivel continental, există diferențe subtile între mărci.

Huawei cade în Europa și Xiaomi profită

Aceeași companie de analiză subliniază că Huawei a înregistrat o scădere de 32% a livrărilor în Europa în al treilea trimestru, în timp ce cele ale Xiaomi au crescut cu 107%. Acest lucru a însemnat că Huawei cade pe locul patru cu o cotă de piață de 12%, în timp ce Xiaomi rămâne deasupra, pe locul trei, cu o cotă de 13% din piață.

În pozițiile superioare nu există modificări. La fel ca în întreaga lume, în Europa, principalul vânzător de telefoane mobile continuă să fie Samsung, cu o cotă de piață de 36% și o ușoară creștere a vânzărilor, de 6%. Apple crește, de asemenea, cu 13% în Europa, permițându-i să rămână pe locul doi confortabil, cu o cotă de 25%.

Aceasta este marea schimbare în comparație cu vânzările globale, unde Apple a coborât pe locul patru și Huawei rămâne pe locul al doilea datorită prezenței sale puternice în China, țara sa de origine.

OPPO explodează

Un alt producător care primește vești minunate este OPPO. Brandul a aterizat nu cu mult timp în urmă în Europa, cu telefoane grozave precum OPPO Find X2 sau, cel mai recent, OPPO Reno 4. Acest lucru a însemnat că a crescut foarte mult într-un timp scurt și, deși are doar o cotă de piață de 4%, explozia sa în vânzări de aproape 1000% îl ajută să se stabilească în al 5-lea cel mai mare vânzător din Europa.

Sub acești cinci producători ar fi VIVO, care a aterizat și în Europa luna trecută cu intenția fermă ca analizele să nu o mai includă în segmentul „alți vânzători” și să lupte cu restul companiilor.

Telefoane: eMAG

Aceasta este situația principalilor producători de telefoane mobile în Europa în al treilea trimestru al unui an care oricum e atipic. Vânzările globale de telefoane au fost afectate de coronavirus, atât de pandemia în sine, cât și de temerile, justificate sau nu, și incertitudinile clienților cu privire la viitor. Producătorii nu știu încă la ce să se aștepte pe final de an, dar preconizează că Sărbătorile de iarnă îi vor ajuta să mai refacă din vânzările afectate de Covid-19.