Stabilirea clară a priorităților și așteptărilor de la personal
Un manager restaurant bun are stabilite de la bun început prioritățile, și nu trebuie să fie genul de persoană care lasă lucrurile să fie interpretate după bunul plac al altora. Astfel, acesta va ști și va comunica personalului toate aspectele privind sarcinile de lucru, condul de conduit, stabilirea meniului și rețetele folosite.
Lucrați cu oameni, nu cu roboți
Chiar dacă totul trebuie să funcționeze precum o mașinărie bine unsă, rețineți că lucrați cu oameni, așa că trebuie să le asculți și sugestiile, problemele și ce idei au referitor la creșterea productivității.
De asemenea, ai grijă ca personalul care se află în subordinea ta să se simtă apreciat, să vină cu plăcere la locul de muncă. Prin urmare, un ton agresiv nu poate fi decât în dezavantajul afacerii, pentru că oamenii se vor simți nedreptățiți. Ai grijă să le oferi recompense și stimulente prin care să le arăți că munca lor este importantă pentru tine.
Clientul mulțumit atrage după sine și pe alții
Atunci când un client a fost bine tratat la restaurantul manageriat de tine, atunci cu siguranță îl va recomanda și altora. Prin urmare, instruiește-ți întreg personalul să arate respect față de orice client, iar serviciile oferite să fie pur și simplu la superlativ. Și, pentru că am ajuns la acest capitol, trebuie să detaliem puțin lucrurile, pentru a înțelege mai bine cum stau lucrurile.
Tacâmurile și vesela potrivită fac o impresie favorabilă
Într-un restaurant bun, profesionist, nu doar mâncarea este foarte gustoasă, serviciile ireproșabile, dar și vesela și tacâmurile bine alese, și mai ales foarte curate. Toate acestea la un loc îi determină pe clienți să te aleagă din nou și, mai ales, să te recomande și altora. Dacă îți dorești într-adevăr calitate la superlativ, încearcă și https://www.stylehoreca.ro/, și cu siguranță vei fi mai mult decât mulțumit de alegerea făcută.
Tradiționali sau îndrăzneți?
De regulă, din teama de a nu da greș, majoritatea managerilor de restaurant optează pentru farfurii albe. Acestea pun mai bine în valoare culorile apetisante ale preparatelor, plus că oferă și acea idee de simplitate, igienă desăvârșită, dar și eleganță în același timp. Este o variantă tradițională cum se spune, care nu este greșită cu nimic, dar poate este timpul să mai ieși puțin din tiparele clasice. Prin urmare, alege veselă colorată, fără a fi prea stridentă, și vei vedea că metoda ta este una care prinde bine la clienți. Nu uita de pahare, obligatoriu translucide și transparente.
Un loc unic
Nu ne înțelege greșit, vesela de culoare albă este o alegere bună, dar parcă toată lumea mizează pe ea. Joacă-te mai mult cu culorile, mai ales dacă ai un restaurant tematic, folosește platouri în nuanțe aparte, cu modele care ies în evidență, și cu siguranță restaurantul tău va fi apreciat ca fiind un loc unic, unde să îți dorești să revii iar și iar…
Nu uita de tacâmuri
Am tot discutat despre veselă, despre culorile ei, dar nu am amintit nimic despre tacâmuri. Acestea trebuie să fie de bună calitate și, mai ales, foarte curate și perfect igienizate. Și aici poți să continui pe aceeași linie, și să mergi pe o variantă mai îndrăzneață, dacă te simți bine stăpân pe situație. În caz contrar, când nu vrei să riști nimic, varianta tradițională îți este mereu la dispoziție.
Consultă-te cu experții în domeniu
Dacă vrei ceva mai mult de la restaurantul tău, atunci poate că ar fi bine să te consulți și cu experții în domeniu, astfel încât rezultatul final să fie cel dorit de tine, care să nu lase loc de interpretări, și care să-i facă pe clienți să te aprecieze în mod pozitiv. Joacă-te mult cu forma, modelele și culoarea, fără însă ca acestea să devină obositoare sau la nelocul lor. De aceea aminteam ceva mai sus de recomandările experților în acest sens.
Cum alegi cele mai bune tacâmuri
Nu doar vesela și paharele sunt importante într-un restaurant, ci și tacâmurile care se vor folosi la servirea mesei. Gândește-te doar că este vorba despre un restaurant, vor fi folosite zilnic, așa că nu trebuie să fie doar dintr-un material de bună calitate, dar și să le ofere o experiență pozitivă clienților. Prin urmare, hai să vedem împreună cum alegi cele mai bune tacâmuri pentru restaurantul tău.
Numărul de piese
Evident, trebuie să stabilești numărul de tacâmuri și în funcție de numărul maxim de clienți pe care îi poți avea într-o zi, dar întotdeauna trebuie să fii prevăzători și să ai mai multe piese în plus și pentru situațiile neprevăzute care pot apărea.
Set complet de tacâmuri
Prin tacâmuri nu se înțelege doar clasicile lingură, furculiță, cuțit și lingurița pentru desert. Este bine ca setul tău să fie complet, iar aici mai sunt incluse și cuțitul pentru pește, lingurița pentru ceai sau cafea, sau oricare alte tacâmuri care se pot dovedi utile la un moment dat.
Materialul din care sunt fabricate
Pentru un restaurant, cel mai folosit materiale utilizat la fabricarea tacâmurilor este inoxul, cu adaos de nichel și crom. Nichelul previne rugina, iar cromul dă un plus de rezistență. În niciun caz nu folosi tacâmuri cu mâner de plastic, deoarece cu timpul prind un oarecare miros neplăcut. Cât privește designul acestora, alege unul simplu, pentru că este foarte elegant, dar este și ușor de curățat.