Banii si timpul economisit, rezultatele ireprosabile sunt doar cateva motive pentru care din ce in ce mai multe persoane apeleaza la serviciile unei curatatorii profesionale. Si pe buna dreptate. Sa nu mai spunem ca solutiile si utilajele profesionale utilizate depasesc cu mult nivelul de spalare obisnuita.

Astfel, spre deosebire de metodele de spalare casnica, pentru hainele a caror eticheta specifica spalarea manuala sau curatarea chimica, de exemplu, se folosesc masini de spalat profesionale si detergenti speciali.

Curatare chimica vs. curatare umeda

Spalarea hainelor este o activitate de rutina care trebuie sa se desfasoare dupa anumite reguli pentru ca tesaturile sa nu se deterioreze. Serviciile de spalatorie sunt mai mult decat capabile sa ofere o mare varietate de metode de spalare si uscare, in functie de diverse aspecte precum tipul de pata sau de material.

De exemplu, curatarea uscata (dry cleaning), numita si curatare chimica, este un proces complex de spalare ce implica solventi profesionali si masini de spalat speciale. Acest tip de spalare este folosit cu precadere pentru materialele delicate care la contactul cu apa si-ar putea schimba dimensiunea sau culoarea.

Astfel, curatarea chimica spala hainele folosind un solvent lichid in loc de apa, ce nu patrunde in  profunzimea fibrei, protejand tesatura.

Pe de alta parte, curatarea umeda este alternativa eco la metoda de curatare chimica. Acest tip de spalare utilizeaza masini de spalat si uscatoare controlate de calculator, detergenti biodegradabili, precum si diverse tipuri de echipamente pentru calcat, special adaptate diverselor tipuri de fibre si materiale.

In acest fel hainele sunt igienizate, iar petele si mirosurile indepartate, cu riscuri zero pentru sanatate. Curatarea umeda este cea mai sigura metoda profesionala de spalare a articolelor de imbracaminte pentru ca nu foloseste substante chimice periculoase, iar procesul nu polueaza mediul inconjurator.

Prin intermediul tehnologiei folosite, materialele textile sunt curatate la un inalt standard calitativ, pastrandu-si culorile intense, indiferent de materialul din care sunt realizate.

Spalarea umeda asigura rezultate exceptionale mai ales in cazul articolelor de imbracaminte delicate cum ar fi cele din lana, matase, mohair, casmir sau combinatii ale acestora cu alte materiale sintetice.

Dar ca in mai toate cazurile, cel mai important aspect este reprezentat de experienta si profesionalismul operatorilor. Astfel, alegerea metodei potrivite de curatare depinde de cunoasterea diverselor tipuri de materiale si a metodelor corespunzatoare de finisare a confectiilor.

Este deci rentabil sa-ti deschizi o spalatorie profesionala?

Fiind un tip de serviciu din ce in ce mai solicitat atat de persoane fizice, cat si de entitati juridice care prin profilul de activitate au nevoie de o curatare impecabila a diverselor articole de imbracaminte (uniforme, halate, lenjerie etc.), curatatoria profesionala reprezinta o idee de afacere care merita luata in serios. In plus, are toate sansele sa devina un succes daca este amplasata favorabil si practica preturi competitive.

Desigur, un astfel de business are nevoie de echipamente speciale care sa reziste in timp si la un ritm alert de lucru.

Venind in intampinarea acestor afaceri, TOPK comercializeza o gama variata de sisteme de spalatorie de rufe – masini de spalat profesionale, uscatoare si calandre –, capabile sa satisfaca cele mai diverse nevoi de acest gen. Cu tehnologii inovatoare, eficienta sporita si diverse capacitati, echipamentele din oferta TOPK revolutioneaza industria delicata a curatarii profesionale.