Cine crede că umiditatea excesivă din subsol este ceva normal și că singurul minus al acestei probleme este mirosul ciudat, se înșală. Un subsol umed reprezintă un mare risc, întrucât infiltrațiile cauzează degradarea structurii și încurajează apariția mucigaiului.

În cazurile cele mai fericite, astfel de probleme pot fi remediate simplu, prin curățarea jgheaburilor sau prin devierea sistemului de scurgere mai departe de fundație, însă acolo unde acest lucru nu este suficient, va trebui să aplici și alte metode. Iată câteva sugestii în acest sens:

  • Adaugă extensii pentru jgheaburi dacă burlanele eliberează apa la mai puțin de un metru și jumătate de casă. Totuși, pentru a evita diverse inconveniente, cum ar fi trecerea peste ele cu mașina de tuns iarba, ai putea să te gândești să realizezi o lucrare pluvială subterană.
  • Folosește liant hidraulic pentru a astupa eventualele găuri sau crăpături în jurul conductelor de apă, dacă observi că apa se scurge în subsol prin acele fisuri. Totuși, această soluție nu va funcționa dacă infiltrațiile apar prin podea sau pe la îmbinarea dintre podea și pereți.
  • Infiltrațiile din podea apar datorită presiunii hidrostatice. Primul lucru care trebuie făcut în astfel de situații este să verifici dacă casă are o instalație pluvială subterană și dacă o descoperi, trebuie să încerci să o desfunzi folosind un furtun, iar dacă nu reușești astfel, să apelezi la specialiști.
  • Dacă ai aplicat deja sfaturile anterioare și problema persistă, este foarte probabil ca înclinația solului să nu fie în regulă. Se recomandă o înclinație de minimum 15 centimetri pe o rază de 10 metri în jurul casei.
  • După ce ai parcurs acești pași, nu-ți rămâne decât să recurgi la impermeabilizarea pereților, însă asigură-te că ai remediat celelalte probleme înainte de a face asta.

Un lucru foarte important de reținut este că prevenția este mult mai ieftină și mai eficientă, decât repararea unei situații avansate de infiltrare.

Infiltrațiile sunt des întâlnite la casele care au o vechime de peste 40 de ani. Una dintre cele mai frecvente cauze este erodarea betonului. Pentru a remedia o problemă de acest fel este nevoie de instalarea unei membrane hidroizolante.

Pot există însă situații în care nu-ți poți da seama cu exactitate de sursa problemei. De aceea, este indicat să recurgi la ajutorul specialiștilor. Iată cum ar trebui să decurgă un astfel demers:

  1. Apelul telefonic – Iei legătura cu specialistul, îi explici în mare care este problema, răspunzi la întrebările care ți se adresează și apoi aștepți răspunsul, care de cele mai multe ori se soluționează prin programarea unei vizite.
  2. Inspecție și diagnoză – Specialistul va face diverse verificări pentru a depista cauza problemei și totodată va efectua măsurători pentru a vedea ce tip de soluții ar putea fi aplicate.
  3. Oferta – Ulterior, vei primi o ofertă pentru remedierea problemelor. Costurile, timpul de execuție și toate celelalte detalii nu trebuie să lipsească.

Este foarte important să apelezi la specialiști în hidroizolații când te confrunți cu probleme de aceste gen și nu la firme generaliste de construcții sau reparații, întrucât aceste firme s-au confruntat cu tot felul de situații și au mai multă experiență în domeniu decât oricine. Așa că diagnoza va fi mult mai exactă, iar materialele propuse pentru realizarea lucrării vor fi dintre cele mai eficiente și mai rentabile. Tocmai de aceea, vă recomandăm să alegeți Hidroizolații Conduraru pentru a scăpa de grija infiltrațiilor.