Se crede că sunt de origine din Menorca – o insulă mai mică faţă de Mallorca, de altfel mult mai cunoscută. Au origine spaniolă, având la bază un concept rustic, al sandalelor ce erau purtate de localnici. Adaptate vremurilor moderne, desigur, sandalele Avarca au devenit în scurt timp un etalon al calității încălțămintei de origine spaniolă, un simbol pentru stilul de sandale moderne.

Sunt din piele

Ce trebuie să știe cei interesați de sandale Avarca este că acestea sunt de regulă realizate din piele. Au astfel rezistență și toate calitățile unui tip de încălțăminte ce nu va dura numai cât un sezon de vară, ci vor fi potrivite și în stare perfectă pentru timp îndelungat. Aduc astfel și o notă de confort binemeritată mai ales când picioarele, pe timp de vară, sunt supuse unui stres termic.

Un alt aspect ce definește acest stil de sandale se referă la faptul că sunt în mare parte o lucrare manuală. Îmbinarea pielii, cusături, design reprezintă în fapt, cu fiecare pereche de sandale Avarca realizată, o lecție despre stil și măiestria prelucrării de piele naturală.

Ca și tipar, se definesc prin stabilitate, oferită de zona frontală închisă, dintr-o singură bucată. Au decupaj în zona degetelor, cu baretă în partea călcâielor. Pot avea talpă diversă, pot fi simple, înalte, cu platformă, pentru bărbați, femei, copii, în culori de tot felul. Sunt pentru toată lumea, dacă se poate spune așa. Întocmai gradul lor mare de popularitate, oferit de stilul practic, de a putea fi purtate oricând și oriunde, le-au adus și în atenția publicului din România.

Sandalele potrivite a fi purtate oricând

Sandalele Avarca ce se comercializează în zilele noastre trebuie să prezinte caracteristicile de bază pentru a fi considerate de calitate. Este vorba de o manieră de conservare a stilului tradițional de la care a și pornit trendul de altfel. Ca și tipar sunt mereu aceleași. Diferă însă în design, culori sau tip de talpă. Trebuie să fie confortabile, precum și rezistente.

Per ansamblu se poate spune că sandalele Avarca se potrivesc pentru orice stil vestimentar și orice moment al zilei. Sunt versatile prin însăși simplitatea lor. Dacă ne gândim la faptul că sunt realizate dintr-o bucată de piele în partea frontală, acestea nu au cum să dea greș când sunt integrate la ținute chic, de vară, la o ținută mai pretențioasă, smart casual de asemenea.

Diferențe se vor observa însă la modul în care se adaptează purtătorului. Spre exemplu, în rândul femeilor ce preferă acest stil de sandale se remarcă posibilitatea de a opta pentru cei cu un design strălucitor, cu glitter. Pot fi multicolore, cu print floral și cu opțiuni atât de variate, încât surprinde chiar și pe cele mai pretențioase.

În ceea ce privește modelele pentru bărbați, aici se remarcă mai degrabă simplitatea în design sau stilul minimalist. Acestea pot fi monocrome sau clasice, negre. În orice caz, se menține interes asupra celor de culori închise și potrivite pentru stiluri variate. Nu se disting prin elemente de design, ci mențin mai degrabă stilul Avarca binecunoscut și de bază.

Pentru categoria de sandale Avarca pentru copii există aceleași variații: fie se alege clasicul alb, cele cu glitter sau cu motive florale pentru fetițe cochete.

Unde le găsești

Internetul abundă în oferte. La prima vedere toate sunt spectaculoase, însă pentru a te asigura că vei alege o pereche de sandale Avarca în adevăratul sens al cuvântului trebuie să cauți mai degrabă pe cei care mizează pe calitate. Sandale-avarca.ro comercializează astfel de produse de încălțăminte, ce dispun de certificatul ce atestă modelul AVARCA MENORQUINAS, fiind fabricați chiar în regiunea Menorca. Le vei găsi disponibile în diverse culori și numere.

Fii sigur că atunci când faci o alegere ce înseamnă un trend actual ce face furori vei avea parte de calitatea pe care o meriți. Bucură-te de stilul sandalelor Avarca și încearcă rețeta de succes a spaniolilor cu privire la îmbinarea armonioasă între practic și stilat în materie de încălțăminte pentru vară.