O asemenea nuanță a încălțămintei are un efect vizual deosebit, de alungire a picioarelor, mai ales dacă au și un toc potrivit.

În plus, dacă modelul este unul simplu, neostentativ, sandalele nude, la fel ca și pantofii în aceeași culoare, se pot purta cu haine de orice fel.

Sandalele nude merg excelent cu blugii, pantalonii scurți, dar și cu fuste de bumbac maxi.

Cele casual se potrivesc la  job, dar o pereche de sandale nude cu niște catarame strălucitoare și alte elemente decorative atractive sunt grozave pentru o seară în care ieși la terasă din centrul orașului cu iubitul sau gașca de prieteni ori ești în concediu la mare.

Sandalele nude elegante se potrivesc cu siguranță ca să fie încălțate la un eveniment unde sunteți invitată, deoarece se pot integra foarte ușor în diverse outfit-uri, mai mult sau mai puțin elegante.

Se pot purta fără probleme chiar și la o nuntă sau botez unde sunteți invitată, dar și în club, dacă se combină isteț cu niște pantaloni mulați.

Femeile care vor să facă economie în materie de achiziții de perechi de încălțăminte pot comanda pentru vară o pereche de sandale nude din piele naturală într-un model mai cuminte, pentru că astfel vor putea ca prin versatilitatea lor să le asocieze fără probleme și la o rochie neagră, dar și la o bluză tip ie, la o cămașă roșie ca focul ori la o tunică de un roz stins.

Singura interdicție în ceea ce privește purtarea sandalelor nude, dar și a pantofilor în aceeași culoare, este aceea de a nu purta dresuri sau ciorapi opaci în altă nuanță, ci tot de culoarea pielii.

Ar trebui să evitați sandalele nude care au sisteme de prindere cu o curea la nivelul gleznei, dacă nu aveți niște picioare foarte suple, de căprioară.

În plus, luați în considerare mai degrabă alegerea unor perechi nude de sandale care care au platformă sau cu tocul mediu și gros pentru a avea stabilitate și o încredere sporită în voi când le veți încălța.

Kylie Minogue, Eva Longoria, Jessica Mauboy sau incitanta Victoria Beckham, precum ați observat poate, încalță adesea sandale și pantofi nude la evenimentele cu ștaif la care sunt invitate. Ar fi păcat să nu se folosească și la noi de către tot mai multe românce acest truc stilistic, cunoscut de vedetele internaționale de ani de zile.