Majoritatea modelelor de rucsacuri dama sau bărbaţi sunt realizate din nailon, pânză, piele sau o combinaţie între cele trei şi pot fi atât soluţii fashion cât şi accesorii confortabile pentru transport.  Iată câteva sfaturi de care ar trebui să ţii cont pentru a cumpăra cel mai potrivit rucsac pentru nevoile tale.

Ţine cont de confort

Unul dintre cele mai importante criterii pe care trebuie să le iei în considerare când cumperi unul din modele de rucsacuri barbati sau damă este gradul de confort pe care ţi-l asigură. Indiferent de cât de bine arată, dacă te dor umerii sau spatele, atunci nu este o achiziţie rentabilă. Este important să verifici cu atenţie structura şi construcţia rucsacului pentru că aceasta asigură confortul necesar. 

Un rucsac confortabil ar trebui să fie prevăzut cu un panou în spate, curele de umăr căptușite uniform şi reglabile şi o centură pentru fixarea pe şold. Toate acestea contribuie la reducerea tensiunii pe spate şi umeri şi previn durerile şi rănirea.

Ţine cont de durabilitate

Rucsacurile de calitate sunt realizate din cele mai durabile materiale şi te poţi baza pe ele pentru foarte mulţi ani. Durabilitatea este o necesitate, mai ales dacă rucsacul este destinat drumeţiilor lungi şi va fi umplut cu lucruri grele. Rucsacurile durabile sunt confecţionate din nailon rezistent şi sunt dotate cu curele şi fermoare de calitate superioară. De obicei, curelele de pe umăr sunt cele mai sensibile, de aceea este esențial să verifici de două ori calitatea, cusăturile, materialul şi rezistenţa acestora. 

Verifică modul în care îţi protejează conţinutul

Cele mai bune rucsacuri sunt impermeabile, iar acest lucru este asigurat de tratamentul special hidrofug al materialului din care este realizat. De asemenea, ar trebui să fii atent la captușeala rucsacului care trebuie să fie suficient de groasă pentru a proteja gadgeturile electronice, percum laptopul sau tableta. 

Alege rucsacul în funcţie de activitate

Pentru fiecare tip de activitate se poate găsi rucsacul potrivit. De aceea este important să stabileşti clar care este scopul rucsacului, cât de des îl vei folosi şi ce vei pune în el.

Acestea sunt întrebările al căror răspuns te vor ajuta să alegi exact rucsacul de care ai nevoie. Cu siguranţă că un rucsac în care vei transporta cărţi, este diferit de un rucsac pentru drumeţii sau unul pentru plimbările cu prietenii prin oraş.  

Cum ar trebui să arate un rucsac care să ofere stil şi funcţionalitate

Dacă eşti în căutarea unui rucsac care să îţi completeze ţinutele de oraş cu stil şi, totodată, să fie funcţional, ar trebui să te orientezi către un model fabricat din poliester. Acesta ar trebui să fie suficient de mare pentru a permite transportul laptopului, să fie adecvat compartimentat pentru tabletă sau documente şi, totodată, să îţi asigure protecţia integrală faţă de apă.