Pentru că știm cât de prețios este timpul tău, noi am pregătit pișcoturile pe care le poți comandă oricând de pe www.boromirmarket.ro. Magazinul online Boromir Market are toate bunătățile pe care noi le producem: cozonaci, prăjituri, turtă dulce, cornulețe, făină, mălai și produse congelate, gata de gătit acasă. Tradiția pe care noi o păstrăm în prepararea produselor Boromir, există de mai bine de 26 de ani.

Tiramisu cu Pișcoturi de la Boromir îți va lua doar 30 de minute și nu ai nevoie de cuptor, pentru că nu necesită coacere.

Înainte să afli cum se prepară prăjitură Tiramisu cu Pișcoturi Boromir, vrem să îți povestim puțin despre istoricul acestui minunat desert. Tiramisu a fost preparat pentru prima dată în Italia. Sunt patru orașe care își revendică dreptul de a fi primul care l-a preparat. Este un dulce inventat de un bucătar, din dorința de a nu irosi biscuiții și cafeaua rămase neconsumate la fastuoasele petreceri cu regi și regine, prinți și prințese. El a amestecat cele două ingrediente, alături de o cremă pe bază de mascarpone, gălbenușuri și zahăr, iar rezultatul a fost minunat.

Există multe tipuri de Tiramisu reinventate, dar acum, îți povestim despre Tiramisu-ul clasic.

Ingrediente pentru 8 porții:

 • 200g pișcoturi Boromir
 • 300g brânză dulce – mascarpone;
 • 3 gălbenușuri;
 • 100g zahăr;
 • 150g frișcă;
 • 2 ceșcuțe de cafea;
 • cacao pentru pudrare.

Rețeta de Tiramisu din moși strămoși ar trebui consumată doar de către cei mari 😊, pentru că are în compoziție cofeină. Dacă înclini pentru o rețetă fără cofeină, sfatul nostru este să însiropezi pișcoturile cu lapte și cacao. Cei mici vor adoră această variantă.

Cum se face tiramisu clasic?

Rețeta de tiramisu conține 3 ingrediente principale: pișcoturile, siropul făcut din cafea și crema ce se prepară din frișcă, ouă și mascarpone. Cafeaua se poate prepara la ibric sau la un espressor. Rămâne la latitudinea ta dacă preferi să îndulcești sau nu, cafeaua. Pentru un gust mai fresh, noi îți propunem să nu adaugi zahăr în cafea. Pișcoturile Boromir se pot comandă oricând online https://www.boromirmarket.ro/pișcoturi-cu-ou-200g.html.

Cum se face crema de mascarpone?

Mixează gălbenusurile cu zahărul timp de 4-5 minute. Adaugă brânză mascarpone, frișca și amestecă ușor până la omogenizarea compoziției, folosind țelul de mână. Vei obține o cremă de tiramisu pufoasă și ușor aerată.

Cum să montează Prăjitură Tiramisu ?

Pune cafeaua rece într-un bol adânc, potrivit că dimensiune cu pișcoturile. Pe un platou, întinde un strat de pișcoturi înmuiate în cafea, peste care așează un strat de cremă. Continuă până la terminarea pișcoturilor și a cremei. Cremă de mascarpone poate fi pusă în mod tradițional cu lingură și finisata cu grijă sau dacă dispui de un pos echipat cu dui larg simplu de 2,5-3 cm, e perfect.

La sfârșit, peste ultimul strat de cremă mascarpone, presară un strat de cacao cu ajutorul unei site mici.

Întrebări frecvente despre prepararea Tiramisului:

 1. Dacă e prima dată când prepari Tiramisu, cu siguranță ai câteva întrebări:
 2. În preparea cremei de tiramisu este necesar să folosim ouă? Încorporarea ouălor în cremă de tiramisu te ajută să obții o textură mai aerată. În cazul în care alegi să folosești numai frișcă și mascarpone, cremă o să iasă mai bogată. În rețetă pe care ți-am propus-o, am folosit atât ouă, cât și frișcă pentru a te bucură de ambele texturi.
 3. Gălbenușurile de ouă se gătesc? Tiramisu este un desert ce nu se prepară termic.
 4. Ce dimensiune ar trebui să aibă tavă? Cel mai important este să alegi o tavă cu o înălțime de 3-4 cm.
 5. Cât timp trebuie să păstrez tiramisu-ul în frigider, înainte de a-l servii? Înainte să te infrupti din desert, lasă-l la frigider timp de 5-6 ore. În felul acesta, aromele și textura cremei și a pișcoturilor au timp să se matureze.
 6. Cât timp pot să păstrez desertul în frigider? Din momentul în care ai preparat desertul, poți să îl păstrezi la frigider 2-3 zile.