Tot mai multe doamne si domnisoare apeleaza la servicii de remodelare a buzelor la cabinete si clinici specializate in chirurgie estetica. Una din cele mai apreciate clinici este https://www.dr-renert.com. Aici se pot efectua mai multe tipuri de proceduri faciale, printre care si procedura de marire a buzelor. Pentru a contracara pierderea de volum a buzelor, responsabila pentru o serie de imperfectiuni sau remodelarea aspectului initial, este posibil sa apelati la umpluturi reabsorbabile speciale, capabile sa corecteze sau sa imbunatateasca aspectul mucoasei labiale. In medicina estetica, termenul „umplutura” sau “filer” defineste o metoda minim invaziva care consta in injectia localizata, la nivelul tesuturilor moi, a uneia sau a mai multor substante de natura variata, pentru a trata unele imperfectiuni si pentru a obtine o imbunatatire clinico-estetica. Tehnicile moderne de medicina estetica, precum cele folosite de Dr. Gad Renert, garanteaza tratamente minim invazive si nedureroase, si mai ales eficiente in intinerirea si imbunatatirea buzelor. 

Acidul hialuronic pentru buze perfecte

Substanta cea mai frecvent utilizata si sigura pentru umplerea buzelor este acidul hialuronic. Aceasta componenta, pe langa faptul ca este foarte eficienta, merge foarte bine in tehnici din ce in ce mai avansate, dezvoltate cu rigoare farmaceutica pentru a obtine polimeri siguri si eficienti.

Acidul hialuronic este un glicozaminoglican produs in mod natural de corpul nostru, prezent in toate tesuturile conective umane (inclusiv in piele) si in cartilaj. Functia sa esentiala este de a mentine hidratarea si elasticitatea pielii, oferind in acelasi timp protectie tesuturilor (impreuna cu colagenul si fibrele elastice). Timp de cativa ani, tehnologiile moderne ne-au permis sa reproducem sintetic aceasta substanta, care este total biocompatibila si, prin urmare, potrivita pentru aplicatii in medicina estetica. Acidul hialuronic este injectat in doze mici in primele straturi ale zonei care trebuie tratate, cu o seringa echipata cu un ac subtire. Aceasta substanta produce urmatoarele efecte: in general imbunatateste calitatea tesuturilor, umple ridurile, hidrateaza dermul si stimuleaza fibroblastele pentru a produce colagen si elastina.

Imbatranirea si acidul hialuronic

Acidul hialuronic este o componenta a tesuturilor noastre, supusa diminuarii odata cu inaintarea in varsta: metabolismul incetineste, in special la nivelul pielii, activitatea fibroblastelor scade, scade productia de colagen si elastina in stratul cel mai adanc al pielii (carora le ofera sprijin). Structura colagenului si elastinei este perturbata si, prin urmare, devine mai putin compacta. Pielea este mai subtire si apar riduri. Prin urmare, este posibil sa utilizati un material de umplere pentru a imbunatati unele aspecte ale buzelor si nu numai. 

Tipuri de umpluturi pentru buze

Acidul hialuronic utilizat in medicina estetica este sintetizat cu rigoare farmaceutica in laborator, cu ajutorul tehnicilor biotehnologice. Produsul de sinteza final este un gel vascos, incolor si steril: moleculele de hialuronat constituie legaturi intermoleculare care caracterizeaza matricea produsului injectabil (numarul de legaturi care se formeaza intre molecule determina calitatea si durata umpluturii). In general, umpluturile de acid hialuronic, fiind biocompatibile, nu necesita nicio testare preliminara pentru a evidentia potentialele reactii alergice.

Exista doua tipuri de acid hialuronic:

-Acidul hialuronic Hylaform, de origine aviara (extras din crestele cocosilor), din ce in ce mai putin utilizat;

-Acidul hialuronic NASHA (acid hialuronic stabilizat non-animal), de origine bacteriana (nu contin extracte de animale, este sintetizata in laborator din culturi de Streptococcus equi). Fillerele de buze pe baza de acid hialuronic NASHA sunt in prezente cele mai inovatoare si eficiente. Stabilizarea lor permite crearea unei retele moleculare tridimensionale care prelungeste timpul de reabsorbtie (si va permite sa treceti la un numar mai mic de sedinte).

Cum se realizeaza?

Fiecare tratament este efectuat folosind o tehnica de infiltrare la o clinica medicala autorizata, precum cea a Dr. Gad Renert. In general, durata tratamentului variaza de la 15 la 30 de minute, in timp ce sederea la clinica este de aproximativ 2 ore.

Un unguent anestezic se aplica cu o jumatate de ora inainte de tratament. In timpul injectarii, pacientul ar putea sa experimenteze o senzatie de disconfort sau durere in zona sensibila a buzelor. Fillerul pe baza de acid hialuronic este injectat acolo unde este necesar pentru a da volum, pana cand se obtine corectia dorita (cu aproximativ 2-5 punctii). Dupa fiecare injectie, medicul maseaza partea tratata inainte de a continua cu alte aplicatii.

Fillerele de buze pe baza de acid hialuronic sunt mai putin invazive si mai putin costisitoare decat chirurgia plastica si chirurgia cosmetica si prezinta urmatoarele avantaje:

– Remodelati buzele treptat;

– Ofera un aspect foarte natural;

– Este minim invaziv;

– Nu exista pregatire prechirurgicala sau anestezie;

– Nu mai raman cicatrici si timpul de recuperare este rapid;

– Sunt ieftine.

Rezultate

Acidul hialuronic, odata injectat in mucoasa labiala, atrage moleculele de apa producand o incordare tridimensionala si restabilind volumul si aspectul tipic al buzelor tinere si carnoase. Dupa aplicarea umpluturii la nivelul mucoasei labiale, produsul este metabolizat si, prin urmare, reabsorbit de corp cu timpi variabili, in functie de imperfectiunea tratata si de tipul de preparat utilizat. Fillerele de buze pe baza de acid hialuronic sunt sigure pentru organism si se reabsorb fara a lasa urme evidente.

Post tratament

La sfarsitul sedintei, medicul aplica o crema cu antibiotic si, in caz de inrosire si / sau umflare, poate sugera sa se foloseasca putina gheata pe zona tratata, in primele ore dupa aplicarea umpluturii de buze. Pentru mai multe informatii, stabiliti o intalnire cu Dr. Gad Renert.