Există oameni cărora le place să investească în design-ul băii lor. Modernizarea spaţiului interior este dorinţa apreciată de tot mai mulţi proprietari. În anumite condiţii, aspectul băii vorbeşte foarte mult despre personalitatea celor care locuiesc în acea casă sau acel apartament. Oamenilor le place să aibă baia dotată cu gresie şi faianţă de calitate. Dacă este posibil, aceste două tipuri de produse să fie în armonie, atât în privinţa coloristicii, cât şi în privinţa dimensiunilor. Costurile pentru zugrăvire, montare gresie şi faianţă, pot fi destul de ridicate. 

Din principiu, instalarea unei cabine de dus generează anumite avantaje

Deşi investiţia iniţială poate fi mai ridicată în comparaţie cu un duş improvizat sau curăţarea căzii vechi din baie, cabina de duș este complet autonomă. Cu alte cuvinte, păstrează apa şi aburul în interior. Astfel încât, poţi renunţa la montarea de faianţă in exteriorul ei. Mai mult, odată cu renunţarea la montarea faianţei, scapi şi de întreţinerea periodică a acesteia. Cabinele de duș au avantajul de a pune capăt scurgerilor care pot produce daune pereţilor. 

Bonus la instalarea unei cabine de duș este că nu trebuie să te mai îngrijorezi în privinţa acţiunilor umezelii asupra pardoselii. În cele din urmă, vrei ca atunci când te apuci de curăţat baia să cureţi doar cabina de duș sau şi faianța şi gresia din baie?

Cabinele de duș îţi asigură o condiţie luxuriantă într-un spaţiu restrâns 

Preconcepţia promovată de-a lungul ultimilor decenii a fost că orice baie era un exemplu al unui trai de lux, dedicat momentelor intime de relaxare, iar duşurile din cadă erau pentru rapiditatea asigurării igienei fizice. În schimb, în prezent, odată cu modernizarea acestor obiecte sanitare, cabinele de duș îţi oferă timpul necesar pentru a te bucura de un duş rapid sau mai lung, dar de sub incidenţa căruia nu scapă relaxarea şi confortul personal. 

Există cabine de duș smart care îţi permit să asculţi muzică, ştiri sau orice alte emisiuni de divertisment în timpul duşului. 

Anumite cabine de duș moderne au şi conectivitate Bluetooth, iar în anumite cazuri şi mai speciale, acestea au şi sisteme de iluminare care îşi pot schimba culoarea pentru un confort ambiental şi mai ridicat. Majoritatea cabinelor de duș moderne permit utilizarea unor capete de duș cu jeturi pentru hidroterapie, cu generatoare de aburi, însoţite chiar şi cu module de aromaterapie. Generatoarele de abur sunt atât de mici în dimensiuni încât pot încăpea într-o servietă, ceea ce le permite instalarea facilă în cadrul unei cabine de duş. 

Precum am menţionat anterior, cabinele de duș sunt complet independente, iar cele echipate cu astfel de generatoare de aburi sunt prevăzute şi cu ventilatoare. Astfel, nici aburul, nici umezeala din baie nu deteriorează echipamentul tehnic, lăsând cabina curată după fiecare aplicare a tratamentului personal. De la duşuri fierbinţi de relaxare, la duşuri reci de revigorare, cabinele de duș încep să câştige tot mai mult spaţiu în băile oamenilor şi tot mai mult interes în privinţa posibilităţilor de investiţie ale clienţilor.