În funcţie de preferinţele tale, paturile tapiţate diferă prin design, de la stilul clasic, tradiţional, până la cele mai moderne modele. Tu ce preferi? Stilul glamour sau cel clasic? Poate că nu tuturor ne place stilul sofisticat, dar cu siguranţă cu toţii vrem să ne personalizăm dormitorul. Făcând parte din categoria paturilor luxoase, modelele tapiţate sunt structurate cu tăblii și rame căptuşite, acoperite de ţesătură.

Paturi tapiţate – Disponibile în diferite culori, texturi şi stiluri

În plus, în realitate arată chiar mai bine decât în poze. Caracteristici precum versatilitate, adică posibilitatea de a integra un pat tapiţat într-un decor unic, confortul şi comoditatea, adică calitatea somnului şi a zilelor de odihnă, determină ca aceste paturi tapitate să fie la mare căutare. Fie că vrei să îţi remobilezi dormitorul său vrei doar să aduci o notă personală elementului central din dormitor, paturile tapiţate au şansa de a te suprinde plăcut în fiecare seară sau în dimineţile prelungite de odihnă, din weekend. 

Caracteristicile unui pat tapiţat asigură o serie de avantaje distinctive 

În primul rând, este de la sine înţeles că unul dintre avantajele centrale este datorat tăbliei tapiţate. Acest fapt adaugă confort beneficiarilor unui astfel de produs modern. Salteaua şi pernele de calitate superioară transformă patul „tradiţional” într-o „oază” infinit mai confortabilă. Discuţiile cu partenerul de viaţă, precum şi timpul petrecut împreună privind seriale sau documentare, toate se resimt altfel, în confortul unui pat tapiţat. 

Curăţarea şi întreţinerea patului sunt sarcini care pot fi realizate cu uşurinţă.

Utilizarea unui aspirator sau a unei cârpe din microfibre îţi permit să întreţii mobilierul pentru o perioadă lungă de timp. Tăblia poate fi mutată oricând pentru a aspira în spatele acesteia. Principalul avantaj în privinţa spătarului este că protejează peretele. Structurile din lemn sau metalice ale paturilor clasice riscă să afecteze suprafaţa peretelui. Dimensiunea spătarului este un alt avantaj, căci fiind mai mare asigură şi protecţie mai mare peretului.  

Atmosfera din dormitor poate să genereze un grad şi mai ridicat de intimitate şi originalitate. Investind într-un pat tapiţat găseşti întotdeauna ceea ce se potriveşte cu preferinţele tale. Astfel de paturi tapiţate nu ocupă mult spaţiu şi sunt realizate într-o gamă foarte variată de culori şi stiluri. 

O multitudine de nuanţe de culori, imprimeuri şi calitatea materialelor satisfac cele mai exigente dorinţe

Atenţia la detalii a clienţilor determină producătorii de paturi tapiţate să genereze şi mai mult confort, dar şi stil, elementului central din orice dormitor. Calitatea materialelor, adică a tapiţeriei, este de asemenea de mare importanţă. 

Pe piaţa de profil există paturi tapiţate cu bumbac sau amestec între lână şi mătase. Iar tonurile culorilor variază de la cele neutre, la nuanţe luminoase şi calde. Culorile mai întunecate contribuie la un aspect odihnitor, propice somnului, în timp ce culorilor intense pot crea sentimentul de energie, oferind mai multă căldură în atmosfera din dormitor. 

Culorile întunecate pot contribui la stabilirea unui aspect odihnitor, propice somnului, în timp ce culorile luminoase pot crea un sentiment de energie și căldură în cameră. Prin urmare, alegerea unui pat tapiţat este principalul motiv pentru care poţi crea aspectul dorit în dormitorul din propria locuinţă sau casă.