Tipuri de pile după material

Primul lucru care trebuie luat în considerare atunci când alegeți o pilă este materialul din care aceasta este confecționată.

  • Pilă de unică folosință

Acest instrument este confecționat din spumă, fiind acoperit cu teflon sau cuarț fin. Este ideal pentru o singură utilizare în salon. Trebuie avut în vedere faptul că astfel de pile nu pot fi spălate și sterilizate, deoarece se pot deteriora sub influența temperaturii ridicate și a umidității. Prin urmare, acestea pot fi utilizate o singură dată. 

  • Pilă metalică

Pila din metal va servi pentru o perioadă lungă de timp, însă nu se recomandă utilizarea acesteia pe unghiile fragile, deoarece poate duce la o delaminare și mai mare. Aceasta este potrivită în special pentru a oferi formă unghiilor false. Produsul poate fi sterilizat, fiind rezistent la uzură.

  • Pilă din sticlă

Aceste Pile de unghii este mai blândă și vă permite să modelați cu precizie lungimea dorită. De asemenea, poate fi sterilizată în orice mod: sticla este rezistentă la temperaturi ridicate și substanțe chimice.

  • Pilă din ceramică

Acest tip de instrument este ideal pentru unghiile subțiri, fragile și stratificate. Este destul de moale și pilește ușor unghiile naturale, fără să le exfolieze. În plus, o pilă ceramică poate fi utilizată pentru a curăța pielea din jurul unghiilor.

Tipuri de pile după gradul de abrazivitate

Abrazivitatea (duritatea) instrumentelor este măsurată în granule. Cu cât este mai mare, cu atât este mai fină și mai moale. În funcție de duritate, pilele de unghii sunt împărțite în mai multe tipuri:

  • 80-150 – pile dure pentru unghii artificiale. Acestea sunt folosite pentru pilirea unghiilor artificiale, nu este recomandat să le folosiți pentru cele naturale. Astfel de instrumente fac față cu ușurință vârfurilor și unghiilor extinse cu gel și acril.
  • 150-240 – pile moi pentru unghii naturale și artificiale. Acestea pilesc delicat plăcile naturale de unghii și sunt potrivite pentru formarea unei arcade a unghiilor artificiale.
  • 240-500 – acestea sunt potrivite pentru lustruirea plăcii de unghii înainte de acoperire cu gel sau construcție, pentru o mai bună aderență a materialului la suprafața unghiei.
  • 900-3000 – pile foarte abrazive. Acestea sunt potrivite pentru a da unghiilor strălucire. Instrumentele sunt folosite pentru prelucrarea unghiilor acrilice după extindere și, în unele cazuri, a unghiilor naturale.

Cum se folosește corect pila de unghii

Pentru ca unghiile să nu se stratifice, trebuie să fie pilite corect: strict într-o singură direcție, evitând mișcările în direcții diferite. De asemenea, acestea trebuie să fie uscate și nicidecum umede.

O pilă aleasă și folosită corect va contribui la crearea unei manichiuri impecabile.