Giesswein, brand austriac, a lansat în România colecțiile sale deja cu renume pe piața externă, reprezentand articole realizate integral din lână merino. Este vorba de o calitate superioară, de luxul de a pune o fibră naturală pe piedestalul pe care îl merită. Giesswein are însă și un secret în acest sens, fiind vorba de metodă de prelucrare, tehnică ce asigură că lâna devine mai flexibilă, mai moale și rezistentă.

Pentru a continua cu o astfel de misiune propusă, cu un înalt nivel calitativ, Giesswein face o atentă selecție de materiale ce fac parte din componenţa produselor. Brandul dispune în România de o colecție de genți, căciuli, papuci de casă unisex, dar și pentru copii, Merino Runners – sneakersi pentru femei și bărbați.

Papuci de casă din lână merino

Ideea de a purta pantofi de casă este una clasică; nu ține numai de asocierea cu perioada rece a anului, deși acum este readusă în discuție mai mult ca oricând. Aceștia sunt meniți să ofere protecție pentru picioare și confort termic. Răcelile dese și problemele estetice ale tălpilor se leagă în mod direct de lipsa folosirii de încălțăminte pe suprafețe reci în interior.

În timp ce pantofii de casă sunt adesea corelați cu materiale pufoase și moi, propunerea de papuci de casa de la Giesswein vine cu o altfel de abordare. Lâna merino este materialul vedetă, cel care aduce și numeroase beneficii ale purtării unui astfel de tip de încălțăminte. Nu este de omis nici tipul de talpă, realizat din cauciuc natural.

Tipuri de pantofi de casă

Doar pentru că sunt articole de încălțăminte de interior nu înseamnă că sunt lipsiți de pretenția legată de stil și design. Din punct de vedere al tipologiei acestora Giesswein nu omite diversitatea; un stil practic poate fi legat de acei papuci de casă decupați în partea din spate. Au linii perfect finisate și sunt ușor de încălțat. Cei de tip gheată sunt recomandați celor mai friguroși, ȋntrucât încălzesc tot piciorul.

Din punct de vedere al designului au parte de modele, de printuri colorate, de împletituri, rămânând la aprecierea fiecăruia ce stil este plăcut.

Merită menționat că spre deosebire de alte materiale lână merino nu supraîncălzește, nu favorizează transpirația picioarelor și nici nu reține umiditate sau mirosuri neplăcute. Astfel de încălțăminte este nu doar practică, ci chiar comodă și sănătoasă.

Talpa, realizată din cauciuc natural, are la rândul ei avantaje – este ușoară, calitativă, permite mișcări sigure. Robustă, cu striații și antiderapantă, aceasta contribuie și ea la calitatea încălțămintei în sine. Indiferent că ai plăci ceramice, pardoseală din lemn, parchet, marmură, acest tip de încălțăminte este potrivită.

Papuci de casă pentru toată lumea

În cadrul paginii www.giessweinromania.ro pantofii de casă sunt unisex, iar o altă colecție este destinată copiilor, de orice vârstă. Pot fi cei de tip gheată ce îi poartă comod sau la fel de bine cei clasici, cu bandă elastică, ce se încalță ușor și mențin piciorul fix, dar comod.

Papucii de casă pentru copii sunt disponibili în variante unisex de asemenea sau specific pentru fetițe cu detalii strălucitoare sau în tonuri de roz. În orice caz, sunt realizați după același principiu, de talpă din cauciuc natural și lână merino, pentru confort excepțional.

Pantofii de casă pentru adulți mențin tiparele unisex, deși unele sunt specifice numai pentru damă – de tip gheată, cu lână împletită de asemenea.

În note practice, cu aceleași repere de calitate, papucii de casă pentru el pot fi ȋnnobilati și de modele jucăușe, cum sunt cei cu skior, cu căţel sau cal, modele de asemenea realizate din lână. Arta creativă este un plus aici, ce ajuta la realizarea unor papuci atipici.

Giesswein oferă o lecție despre ce înseamnă să mizezi pe materiale naturale și cum lâna merino poate face parte din alegerile oricui, în variante practice și calitative. Pe lângă această vastă colecție de pantofi de casă pentru întreaga familie, dispune și de opțiuni stilistice privind pretențiile doamnelor cu privire la gențile purtate, a încălțămintei, precum și a altor accesorii de iarnă – căciulile din lână şi caşmir.