1. Aranjament complet de flori

Creează o movilă densă de flori folosind un cadru ascuns într-un vas decorativ larg. Căptușește vasul cu spumă biodegradabilă de florărie. Introdu un trandafir plin sau garoafă aproximativ în mijlocul blocului de spumă, astfel încât floarea să rămână la câțiva centimetri deasupra marginii bolului. Înconjoară acea floare cu alte flori mari. Rotește vasul pe măsură ce construiești aranjamentul floral pentru a te asigura că este umplut uniform și simetric.

2. Idei simple de aranjament floral

Umple o vază înaltă, cilindrică, cu flori cu tije lungi pentru un aranjament de flori simplu și clasic. Caută flori cu tulpini lungi, cum ar fi iris și crini. Alți candidați buni sunt orhideele, macii și ramurile înflorite. Cumpără tulpini cu muguri nedeschiși, astfel încât să te poți bucura de flori mai mult timp. Taie tulpinile astfel încât să creezi ciorchini care se extind până la aproximativ dublu din înălțimea vasei. Pentru a ascunde tulpinile într-un recipient limpede, căptușește interiorul vazei cu frunze tropicale (sau un alt tip de frunziș mare) pentru a ascunde tulpinile.

3. Aranjament de flori DIY mixt

Alege o vază în formă de clepsidră pentru a crea un aranjament floral complet pe mai multe înălțimi. Organizează florile dintr-un buchet premixat. Adună florile cele mai mari, mișcând tulpinile în sus și în jos pentru a crea un grup plăcut – acestea vor forma punctul focal din cadrul aranjamentului. Taie tulpinile la lungime și pune-le în vază. Adaugă pietricele în partea de jos a vazei pentru a ține primele flori la locul lor, pe măsură ce completezi aranjamentul. Adaugă apoi flori mai mici: introduce mai întâi tulpini înalte și solide; apoi treci la tulpini scurte și stufoase care curg peste marginile vazei.

4. Buchet de bujori

Bujorii, una dintre cele mai luxuriante flori din grădină, arată foarte bine într-un aranjament. Așază florile mari într-un coș de răchită căptușit cu spumă. Un truc simplu de aranjare a florilor este să creezi o linie din bujori. Ancorează o parte a aranjamentului cu varză înflorată și așază o hortensie albă mare pe partea opusă. Căptușește mijlocul cu bujori roz, inclusiv câțiva muguri pentru interes.

5. Aranjament de flori roz

Realizează un aranjament floral cu o schemă de culori coerentă (noi am alege roz în diferite nuanțe). Începe prin a aranja florile în mână. Acordă atenție înălțimii și formei aranjând florile mai înalte în apropierea vârfului și a spatelui buchetului. Leagă ușor tulpinile cu sfoară și pune-le într-o vază. Completează golurile cu flori asemănătoare sau cu alte flori mici. Introdu câteva frunze verzi lângă partea de jos pentru a forma o bază pentru aranjament.

6. Aranjament de flori mov

Albastrul și violetul sunt culori frumoase pentru aranjamente florale, capabile să se amestece între culori distonante și să genereze liniște. Pentru o întorsătură artistică, cumpără sau taie din grădină ciorchini mici de liliac, zambile, lalele, iriși sau hortensii în orice nuanță din familia indigo. Adună florile în ciorchini în vază, variind forma, textura și lungimea tulpinii. Așază cea mai strălucitoare floare în centru pentru a crea un punct focal. Așază câteva frunze verzi pe o parte pentru a compensa culorile strălucitoare.

7. Aranjament de flori colorate

Culorile întunecate și vibrante dintr-un buchet adaugă dramă. Alege flori întunecate în aceeași nuanță, cum ar fi dalii roșii-rubinii sau gura leului maro, astfel încât impactul culorii să fie mai evident. Aranjează culoarea de bază în mână, folosind și flori albastre și albe, apoi introdu câteva flori de culoare închisă între ele. Mai puține flori întunecate oferă mai mult contrast. Înconjoară aranjamentul cu frunze verzi.

8. Aranjament cu flori lungi

Gladiolele sunt perfect de combinat cu alte flori, adaugă greutate și dramă unor aranjamente florale și chiar tonuri strălucitoare și colorate. Folosește un recipient larg, robust și colorat. Plasează gladiolele în el întâi, împrăștiindu-le astfel încât să acopere complet și echilibrat partea din spate a aranjamentului. Umple spațiile libere cu buchețele rotunde de flori pentru a echilibra aranjamentul.