Pensule

Pensulele reprezinta primele obiecte pentru pictat pe care ar trebui sa i le achizitionezi copilului tau. Exista nenumarate tipuri de pensule, insa ideal este sa cumperi unele de calitate, la preturi foarte bune. Gasesti pensule la pret avantajos pe koh-i-noor.ro.

Pensulele au dimensiuni diferite si, de asemenea, sunt realizate din materiale variate. De exemplu, unele pensule au cozile din lemn, iar altele au cozile fabricate din plastic. Si smocurile de par sunt foarte diferite, atat ca forma cat si in functie de tip. Pe piata sunt disponibile, la vanzare, pensule cu par natural, precum cel de camila, si cu par realizat din fibre sintetice. In ceea ce priveste smocurile de par, unele pensule au parul taiat drept, in vreme ce altele au parul taiat oblic. De asemenea, unele pensule dispun de mai mult par, in vreme ce altele au mai putin.

Suport pentru depozitarea pensulelor

Este esential sa-i cumperi copilului tau un suport incapator pentru pastrarea pensulelor. Pensulele ar trebui pastrate, de fiecare data, la orizontala sau la verticala, cu varfurile in jos. Astfel, apa din parul pensulelor nu se va infiltra in cozile pensulelor. Totodata, suporturile pentru pensule este obligatoriu sa fie suficient de incapatoare. In caz contrar, smocurile de par ale pensulelor pe care le vei cumpara pentru copilul tau se vor deterioa foarte rapid.

Daca vrei ca pensulele copilului tau se reziste mult timp, invata-l sa le curate si sa le usuce dupa fiecare folosire.  

Culori

Cand ii cumperi pensulele copilului tau ar fi bine sa tii cont si de culorile pe care trebuie sa le iei. Pentru ca baiatul tau sau fata ta nu o sa poata sa foloseasca aceeasi pensula pentru culori si suprafete de pictat diferite. In pictura, cele mai folosite culori sunt guasele, acuarelele, acrilicele si tempera. Totodata, exista culori speciale pentru sticla si culori de ulei.

Bloc de desen

Un alt obiect pentru pictat indispensabil pentru copilul tau este blocul de desen. Cand ii iei un bloc de desen copilului tau ar fi bine sa tii cont de grosimea si de textura foilor, precum si de cat de rezistenta este coperta.

Sevalet

Un sevalel il va ajuta pe copilul tau sa nu picteze intr-o pozitie incomoda. De asemenea, un sevalet poate fi transportat foarte usor, ceea ce inseamna ca baiatul tau sau fata ta va avea libertatea sa picteze la mare, la munte sau in orice loc ati merge impreuna.

Paleta

Din „trusa de pictat” a copilului tau nu ar trebui sa lipseasca niste palete pentru amestecarea culorilor. La inceput, iti recomandam sa-i iei doua astfel de palete – una de lemn si una de plastic.