Matrimoniale online pentru lesbiene și homosexuali

Analiza datelor arată că 14.9% din persoanele care caută matrimoniale online sunt de fapt interesați de relații homosexuale. Acest procent este mai mare decât în alte țări, și s-ar putea explica prin faptul că în România există încă destul de multă reticență vis-a-vis de persoanele cu o orientare sexuală diferită. Mai mult decât atât, site-urile de matrimoniale care se adresează celor interesați de relații cu persoane de același sex oferă siguranța individului online și certitudinea că cei cu care intră în contact au aceleași interese ca și el. Cu alte cuvinte, posibilitatea de a găsi pe cineva cu care să aibă o relație crește semnificativ când vine vorba de utilizarea acestor pagini dedicate. Este important de menționat și că doar 2.6% dintre aceste persoane sunt femei care caută femei pentru o relație. 

Focusul este pe relații serioase

Deși matrimonialele online au avut o reputație discutabilă din cauza unor aplicații precum Tinder care sunt considerate a se focusa pe întâlniri pentru sex sau flirt, realitatea este cu totul alta. Din analiza datelor reiese că doar 9.4% dintre utilizatorii care caută matrimoniale online sunt interesați de o aventură sau de întâlniri pentru sex. Acest lucru înseamnă că marea majoritate a persoanelor care folosesc site-urile de matrimoniale din România caută o relație mai serioasă și sunt interesați chiar și de căsătorie. Și, încă o dată, mediul online favorizează găsirea unui partener pentru o relație de durată prin faptul că încă dinainte de primul contact putem afla lucruri despre persoana respectivă doar citindu-i profilul. Posibilitatea de a discuta înainte de o întâlnire în oraș poate confirma sau infirma o potențială compatibilitate între cele două persoane, iar aceasta este baza pentru o relație de durată și serioasă. 

Toate grupele de vârstă sunt bine reprezentate 

Dacă credeați că nu are nici un rost să vă înregistrați pe un site de matrimoniale dacă aveți peste 50 ani, datele vin să infirme această ipoteză. Dintre persoanele care caută matrimoniale online, 11.8% sunt persoane peste vârsta de 50 de ani. Procentul de persoane cu vârsta între 35 și 50 de ani interesate de matrimoniale este de 26.2% și 61% sunt cei mai tineri de 35 de ani. Acest lucru înseamnă că indiferent de vârstă, există posibilitatea să găsiți pe cineva cu interese similare în mediul online. 

Localizarea geografică în matrimonialele online

Doar 28.6% dintre utilizatorii care caută matrimoniale online sunt interesați de localizarea geografică. Acest lucru înseamnă că mai puțin de o treime dintre cei interesați de matrimoniale online caută o persoană dintr-o anumită zonă geografică. Posibilitatea de a selecta zona (țara, orașul, chiar și cartierul) a deschis noi orizonturi pentru cei care nu sunt interesați de relații la distanță, dar și pentru cei care sunt proaspăt mutați într-un anumit oraș. 

Sunt mai mulți bărbați decât femei interesați de matrimoniale în mediul online

Procentul de bărbați care caută matrimoniale online este de 54%, în timp ce sunt doar 46% femei. 

Telefonul mobil este folosit cu preponderență pentru accesarea site-urilor de matrimoniale

Datele relevă faptul că 77.8% dintre persoanele care caută matrimoniale online își folosesc telefonul mobil, comparativ cu doar 22.2% care folosesc calculatorul. Acest lucru se poate explica și prin faptul că majoritatea site-urilor de matrimoniale cu renume au aplicații pentru mobil sau versiuni pentru mobil care fac navigarea ușoară și la îndemână, indiferent de abilitățile persoanei interesate.

Contra cost sau gratis?

Datele arată că doar 17.6% dintre utilizatori folosesc site-urile de matrimoniale contra cost sau anumite facilității ale site-urilor care necesită un abonament sau plată unică. Dacă până de curând mai toate site-urile de matrimoniale erau gratuite, în ultima vreme nivelul lor de dezvoltare și asistență oferite au determinat nevoia de a introduce servii contra cost. Și se pare că românii nu se feresc să bage mâna în buzunar când vine vorba de promisiunea unei relații fericite. 

Piața de matrimoniale online din România este în expansiune și acest lucru este evident prin deschiderea la noi categorii de vârstă și orientări sexuale. Servicii noi și interesante atrag persoane care altfel poate nu ar fi folosit aceste site-uri în trecut. Posibilitatea de a avea acces la o lume întreagă de persoane noi și interesante cu costuri minime și doar folosind telefonul mobil aduce după sine o creștere exponențială a persoanelor interesate de matrimonialele online.