Daca aveti un spatiu mare de familie sau o camera de zi mica si sofisticata, am trasat impreuna aceasta lista de idei de amenajari interioare pentru a va asigura ca aveti toata inspiratia de care aveti nevoie pentru a crea o schema perfecta de design interior.

De la canapele la mese de cafea, alegerea mobilierului potrivit pentru living este cruciala pentru a asigura functionarea eficienta a spatiului si pentru a crea o camera estetica.

Culoarea potrivita, atmosfera potrivita
Culorile pe care le alegeti pentru livingul dumneavoastra vor afecta modul in care oaspetii se simt in spatiu. Culorile pot energiza sau relaxa spatiul, in functie de cat de intense sunt si de cat de calde sau de reci sunt.

O schema linistita de albastru si alb face ca un living spatios sa se simta calm, rece si colectiv – un cadru placut pentru intalniri elegante. Un covor deschis, usor crem, incalzeste spatiul si mentine echilibrul tonurilor reci.

Creați un punct de atentie

Un centru de atentie in living va ajuta sa va pierdeti in spatiu. Un semineu este un centru de atentie natural, simbolizand inima si casa, insa in majoritatea spatiilor de locuit televizorul este adevaratul centru de atentie. Pentru a le impiedica sa concureze, imperecheati-le.

O priveliste frumoasa sau o piesa uimitoare de arta pot servi, de asemenea, ca centru de atentie al camerei.

Aranjati mobila de living pentru conversatie

             Camerele de zi sunt spatii de adunare, deci folositi mobilier pentru a promova conversatia si interactiunea. Trageti piesele de scaun departe de pereti si aranjati-le fata in fata.

Daca aveti o sufragerie mare, separati-o in doua grupuri conversationale pentru un sentiment mai confortabil si intim. Scaunele si taburetele care pot fi adaugate in formatie dupa cum este necesar. Acestea va permit sa extindeti cercul si sa pastrati intimitatea.

 Peretii si plafonul

             In mod traditional, peretii camerelor de living beneficiaza de un tratament mai elaborat sau mai formal decat alte incaperi, deoarece camera este un spatiu public. Pentru a va construi o camera primitoare care va exprima personalitatea, alegeti tapet sau tratamente care reflecta stilul dumneavoastra. 

Plan pentru o camera luminoasa

 Iluminarea in living ar trebui sa aiba rolul de a crea o dispozitie relaxata si confortabila. Urmariti straturile de lumina si pozitionati sursele de lumina, astfel incat acestea sa formeze aproximativ un triunghi pentru a asigura o distributie buna a iluminarii. Lampile de masa care focalizeaza lumina in jos vor incuraja oamenii sa se aseze si sa se relaxeze.

Optati pentru eleganta 

Luxul poate fi incorporat in schemele interioare intr-o serie de moduri multiple, dar materialele sunt cruciale pentru a va imbunatati cu adevarat camera de zi. Tapiteria bogata in materiale cum ar fi catifeaua sau casmirul, podelele cu model de spic si oglinzile sunt perfecte pentru a captura aspectul luxului.

Modele geometrice

In prezent, modele geometrice sunt la mare cautare. Ne indepartam de repetitiile modelelor tribale si ne apropiem mai mult de formele libere, suprapuse si asimetrice. Perfect de imperfect!

Imprimarile geometrice sunt perfecte pentru a injecta o margine contemporana in aspectul camerei de zi. Covoarele, pernele si accentele care prezinta modele unghiulare, repetate, introduc o schema super-moderna, mai ales atunci cand sunt incorporate intr-o paleta monocroma.

Usi de interior cu stil

Daca aveti de-a face cu o camera care nu ajunge prea mult in calea luminii, va recomandam sa instalati o usa cu o suprafata reflectorizanta. O finisare lucioasa / semi-lucioasa pentru o usa poate reflecta lumina pe care spatiul trebuie sa o ofere. Adaugati mobilier metalic sau, posibil, unele accente si veti ramane cu ceva cu adevarat impresionant.

Accesorii pentru living

Accesorizarea corecta este cheia atunci cand va decorati camera de zi. Pastrarea neutra a canapelei, a pardoselii si a peretilor va permite sa va jucati cu accesorii si sa creati orice stil in casa dumneavoastra – chiar daca doriti sa faceti schimbari in functie de tendinte. Adaugati covoare colorate si perne cu model si jucati-va cu cateva accente metalice, cum ar fi cuprul si bronzul, cu texturi multiple din piele si catifea.